Politerno > Україна і світ > Литва готова передати Україні летальну зброю

Литва готова передати Україні летальну зброю

  • 20 Грудня, 2021
  • 722 Переглядів
  • 0
міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас

Міністр національної оборони Арвідас Анушаускас заявив, що Литва готова передати Україні летальну зброю.

Анушаускас на спільній прес-конференції з міністром оборони Німеччини Крістін Ламбрехт у Руклі (Литва), повідомляє LRT.

“Необхідно всіляко підтримати Україну, і Литва готова до цього, зокрема передати Україні летальну зброю”, – зазначив міністр.

Він не уточнив, яку зброю Литва передасть Україні.

“Я не відповідатиму зараз прямо, це питання багатосторонньої угоди, тому що залучені кілька держав, не тільки донор і одержувач озброєнь, але також виробник і постачальник”, – сказав Анушаускас.

У неділю міністри оборони Німеччини і Литви заявили, що Росії не можна дозволяти вказувати партнерам НАТО, як їм будувати свою політику, чи організовувати поділ Європи на “сфери впливу”.

18 грудня міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що Київ потребує допомоги Заходу у вигляді не лише оборонного озброєння, а й наступального, оскільки Москва має плани розв’язати широкомасштабну війну. 

Нагадаємо, на тлі загрози повномасштабної війни з РФ влада України просить США надати системи протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетні комплекси Patriot.

Новопризначена міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт пропонує погрожувати санкціями найвищому керівництву Росії, щоб стримати її від ескалації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE