Politerno > Україна і світ > Київ просить Вашингтон надати зенітно-ракетні комплекси Patriot – ЗМІ

Київ просить Вашингтон надати зенітно-ракетні комплекси Patriot – ЗМІ

  • 18 Грудня, 2021
  • 588 Переглядів
  • 0
ЗРК Патріот

На тлі загрози повномасштабної війни з РФ влада України просить США надати системи протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетні комплекси Patriot.

Про це повідомляє CNN з посиланням на співрозмовників серед американських високопосадовців.

За інформацією американського видання, радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван визнав, що такі поставки можуть бути сприйняті Росією як дуже провокаційні. Особливо зараз, коли і США, і Європа, і НАТО намагаються домогтися від Москви деескалації.

Проте США не виключають, що в майбутньому нададуть Україні як ЗРК Patriot, так і іншу зброю.

За даними CNN, зарах адміністрація президента Джо Байдена розмірковує над тим, чи слід відправляти більше зброї та обладнання Києву.

Водночас США виключають розміщення американських військ на території України.

MIM-104 Patriot – це американський зенітний ракетний комплекс, що використовується армією США і союзниками. Складається з ракети повітряного перехоплення та високопродуктивної радарної системи.

Нагадаємо, Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2022 рік на суму $778 млрд, який передбачає виділення $300 млн на надання підтримки Україні.

Джерело CNN у розвідувальних органах США заявляє, що Росія продовжує нарощувати кількість військовослужбовців біля кордонів з Україною.

Білорусь готова розмістити ядерну зброю при загрозі з боку НАТО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE