Politerno > Україна і світ > Кремль перейшов до прямих погроз НАТО

Кремль перейшов до прямих погроз НАТО

  • 19 Грудня, 2021
  • 741 Переглядів
  • 0

У суботу, 18 грудня, у МЗС Росії заявили, що у Заходу “є два шляхи” – або прийняти пропозицію РФ (погодитися з умовою, що Україна не вступить до НАТО), або “мати справу з військово-технічною альтернативою”.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко, якого цитує РИА Новости.

У п’ятницю Міністерство закордонних справ РФ опублікувало проєкт договору про так звані “гарантії безпеки“, дотримання яких Володимир Путін вимагає від НАТО і які Росія передала США.

У зазначених “гарантіях безпеки” авторства РФ зазначено, що Україна не має стати членом НАТО. Обговорювати це питання Москва жадає виключно сам на сам з Вашингтоном.

У відповідь на це генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Альянс розглядає можливість діалогу з РФ, проте варто враховувати позицію України. 

У суботу, 18 грудня, представник зовнішньополітичного відомства Росії заявив – Москва розраховує, що НАТО не вдасться “забовтати” російські пропозиції щодо “гарантій безпеки”.

У МЗС РФ пообіцяли, що Москва перейде в режим створення контрзагроз, якщо Північноатлантичний альянс не виконає вимог Путіна.

За словами Грушка, у відносинах РФ і НАТО настав момент істини, а пропозиції Москви націлені на те, щоб “відійти від небезпечної межі”. Він додав, що Росія добиватиметься свого.

На тлі загрози повномасштабної війни з РФ влада України просить США надати системи протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетні комплекси Patriot.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE