Politerno > Україна і світ > МЗС Білорусі заявило про готовність розмістити у себе ядерну зброю

МЗС Білорусі заявило про готовність розмістити у себе ядерну зброю

  • 18 Грудня, 2021
  • 828 Переглядів
  • 0

Білорусь готова розмістити ядерну зброю при загрозі з боку НАТО.

Про це міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив в інтерв’ю телеканалу RT Arabic, повідомляє державне агентство БЕЛТА.

“Те, про що заявив президент Олександр Лукашенко, що ми розглядаємо можливість розміщення на території Білорусі ядерного озброєння – це одна з можливих відповідей на майбутні можливі дії з боку Північноатлантичного альянсу на території Польщі”, – зазначив міністр.

За словами Макея, НАТО наблизилося до білоруських кордонів, при цьому військова активність альянсу і кількість військових навчань значно збільшилися.

За його словами, певний плацдарм проти Росії НАТО зараз створює і в Україні.

“Ми бачимо, що чисельність військовослужбовців США та НАТО, які перебувають на території України, зростає”, – сказав він.

Міністр вважає, що те, що відбувається в Україні, використовується керівництвом Північноатлантичного альянсу для нарощування можливостей у регіоні.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надіється у новому союзі двох країн із Росією врахувати усі помилки Євросоюзу, а також залишити усе позитивне із СРСР.

Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не стане такою демократичною, перспективною, розвиненою, як Україна.

Москва пропонує Вашингтону переговори щодо “гарантій безпеки” виключно на двосторонній основі, вважаючи, що залучення інших країн позбавить їх сенсу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE