Politerno > Україна і світ > Лукашенко натякнув, що створить із Путіним новий “Радянський Союз”

Лукашенко натякнув, що створить із Путіним новий “Радянський Союз”

  • 13 Грудня, 2021
  • 624 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надіється у новому союзі двох країн із Росією врахувати усі помилки Євросоюзу, а також залишити усе позитивне із СРСР.

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю турецькій телерадіокомпанії TRT.

“Цей союз буде більш просунутим і стабільнішим. По-перше, тому що ми врахуємо всі помилки Європейського Союзу, щоб їх не повторювати, а досвід використовуватимемо, позитивний досвід.

А по-друге, адже ми вийшли з єдиної держави – з Радянського Союзу, і ми багато чого вже там спробували. Ми знаємо, що нам залишити з радянського минулого і що нам у майбутньому не знадобиться.

Ми не ставимо перед собою жодних термінів 25-й, 30-й або якийсь там рік. Ми йтимемо крок за кроком, вирішуючи проблеми”, – зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, на зустрічі у вересні в Москві Путіним та Лукашенком було погоджено 28 союзних програм. Потім їх схвалили на засіданні Ради міністрів Союзної держави.

На початку листопада президенти Росії Володимир Путін та Білорусі Олександр Лукашенко підписали інтеграційний декрет Союзної держави.

Президент РФ Володимир Путін у фільмі “Росія. Новітня історія” звинуватив Україну в тому, що вона не передала Росії закордонну власність Радянського Союзу, що нібито мала зробити в обмін на погашення Росією зовнішнього боргу УРСР.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія після розпаду СРСР не надала інформацію про вартість українських активів за кордонами Радянського Союзу, тому звинувачення президента РФ Володимира Путіна в непередачі їх є маніпуляцією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE