Politerno > Україна і світ > Путін закріпив свій союз з Лукашенком декретом. ФОТО

Путін закріпив свій союз з Лукашенком декретом. ФОТО

  • 4 Листопада, 2021
  • 567 Переглядів
  • 0

Президенти Росії Володимир Путін та Білорусі Олександр Лукашенко підписали інтеграційний декрет Союзної держави.

Про це повідомляє “Медуза”.

Підписання відбулося на онлайн-засіданні вищої держради Союзної держави.

Декрет затверджує всі 28 союзних програм, схвалених у вересні, а також основні напрямки реалізації положень договору про створення Союзної держави на 2021-2023 роки.

Як наголосив Путін, підписання декрету про інтеграцію – це крок уперед, який іде на користь мешканцям обох країн і “не пов’язаний із внутрішньополітичною ситуацією”.

Крім того, лідери ухвалили концепцію міграційної політики та затвердили військову доктрину. Як зазначив під час засідання Лукашенко, держави мають намір посилювати регіональне угруповання військ, яке вже є надійним щитом.

Програми щодо Союзної держави передбачають інтеграцію валютних систем, загальні принципи стягування непрямих податків, єдині підходи щодо пенсійної тематики та питань соціального забезпечення, боротьбу з тероризмом, взаємний доступ до держзакупівель та держзамовлень.

Крім того, загальною стане макроекономічна політика, країни інтегрують платіжні системи та гармонізують грошово-кредитну політику, сформують спільні ринки нафти та газу тощо.

Про 28 союзних програм повідомляється лише загалом, подробиці їх реалізації поки невідомі.

28 союзних програм було погоджено Путіним та Лукашенком на зустрічі у вересні в Москві. Потім їх схвалили на засіданні Ради міністрів Союзної держави.

Російська та білоруська влада з 1999 року обговорює політичну інтеграцію двох країн. У 2019-2020 роках переговори будувалися навколо 31 “дорожньої карти”, що включають інтеграцію в різних сферах економіки та управління. Проекти цих “дорожніх карт” ніколи не публікували. Мешканці Білорусі влаштовували акції протесту проти планів інтеграції з Росією.

На початку жовтня Лукашенко заявив в інтерв’ю CNN, що у разі агресії з боку інших країн Білорусь перетвориться на єдину військову базу з Росією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE