Politerno > Україна і світ > У розпал газової кризи Вітренко віддасть Коломойському 700 млн куб. м газу “Нафтогазу”

У розпал газової кризи Вітренко віддасть Коломойському 700 млн куб. м газу “Нафтогазу”

  • 4 Листопада, 2021
  • 690 Переглядів
  • 0

“Нафтогаз” може втратити 700 млн куб. м природного газу на користь “приватних” акціонерів Укрнафти, найбільші з яких структури олігарха Ігоря Коломойського.

Про це пише видання “Наші гроші”.

 

Журналісти зазначають, що за результатами судової справи №910/3660/18 державний “Нафтогаз” може втратити не менше 700 млн кубометрів газу на користь “приватних” акціонерів Укрнафти. Все тому, що у 2018 році Укрнафта подала позов до “Нафтогазу” про стягнення зі своєї материнської компанії 8 мільярдів кубів газу, який Укрнафта начебто видобула у 2007-2013 роках, а “Нафтогаз” забирав його для продажу населенню за пільговою низькою ціною та взагалі не платив за нього.

З 2018 року судовий позов практично не рухався, що видно в судовому реєстрі, аж до 2021 року. Перше судове рішення після поновлення справи відбулося 29 квітня – одного разу з призначенням Юрія Вітренка главою “Нафтогазу”. І закипіла робота.

26 жовтня у Госпсуді Києва зібралися представники всіх сторін, і за зачиненими від преси дверима представники “Нафтогазу” нібито повідомили суд, що визнають за Укрнафтою 3,5 мільярда кубометрів газу. Говоримо “нібито”, тому що наразі в Судовому реєстрі ще немає відповідної судової ухвали для публічного доступу, щоб офіційно це підтвердити“, – йдеться у статті.

При цьому в опублікованій фінансовій звітності “Нафтогазу” значиться, що Укртрансгаз зберігає близько 700 млн куб. м природного газу в підземних сховищах: “Швидше за все, в рамках мирової угоди чи іншої угоди йтиметься не про фізичний відбір палива з підземних газосховищ. А Коломойський одразу “продасть” відсуджене паливо назад “Нафтогазу” за поточною ринковою ціною”.

Нагадаємо, напередодні судового засідання 26 жовтня журналіст Юрій Ніколов повідомив, що олігарх Ігор Коломойський може отримати від “Нафтогазу” 9 млрд кубометрів газу. Це половина всього обсягу газу, який зберігається в українських газосховищах.

Акціонери “Укрнафти”, найбільшими з яких є “Нафтогаз України” та структури з орбіти Ігоря Коломойського, розпочнуть процес поділу активів компанії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE