Politerno > Україна і світ > Папки щодо санкцій на РНБО роздавали за 5 хвилин до засідання і жодних доказів, – Аваков

Папки щодо санкцій на РНБО роздавали за 5 хвилин до засідання і жодних доказів, – Аваков

  • 4 Листопада, 2021
  • 747 Переглядів
  • 0

Ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що члени РНБО отримували інформацію про компанії та людей, щодо яких збиралися запровадити санкції, за 5 хвилин до засідання і там часто не було доказової бази.

Про це Аваков заявив в ефірі каналу “Україна 24”.

“Коли РНБО у нас перетворилася на хайпі – абсолютно на хайпі – на ситуацію штампування санкцій – це було неприпустимо, я не хотів у цьому брати участь.

Тому що кожне РНБО я приходив – я, член РНБО, не маленький, не останній – я приходив і чекав, і мені за 5 хвилин до цього (засідання – ред.) видавали папочку. Я відкривав папочку і уважно читав, потім піднімав голову і казав: “А ось ця фірма сюди внесена на підставі чого?” Вони кажуть: “Як? Ну подивіться, там є оперативна довідка”. Я казав: “Ну, у мене таких довідок повний стіл завалений – вони половина неправда, а половина їх треба доопрацьовувати. На основі чого (внесена фірма – ред.)?”, – зазначив ексміністр.

Аваков також розповів, що на засіданні РНБО могли “з голосу” називати прізвища, яких у папці взагалі не було. І нібито секретар РНБО Олексій Данілов на це спокійно відповів – мовляв, просто не встигли розмножити.

За словами колишнього міністра, це “гігантська проблема” та “спрощення ситуації”. Він також упевнений, що “санкції проти громадян України запроваджувати не можна”.

“У результаті немає РНБО як виконавчого органу влади. РНБО призначається указами президента – всіх призначив, усіх звільнив. По суті рішення РНБО – це рішення президента України. Це знову вертикалізація влади без балансу”, – підсумував Аваков.

Нагадаємо, санкції РНБО не завадили бізнесмену Павлу Фуксу відзначити своє 50-річчя у гольф-клубі у Козині на Київщині з друзями. На вечір під Києвом збудували “Венецію”.

“Нафтогаз” може втратити 700 млн куб. м природного газу на користь “приватних” акціонерів Укрнафти, найбільші з яких структури олігарха Ігоря Коломойського.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE