Politerno > Україна і світ > “Не давай нічого. І дай по голові”, – ченці Лаври на чолі з намісником Павлом напали на знімальну групу “Магнолії ТБ”. ВIДЕО

“Не давай нічого. І дай по голові”, – ченці Лаври на чолі з намісником Павлом напали на знімальну групу “Магнолії ТБ”. ВIДЕО

  • 4 Листопада, 2021
  • 900 Переглядів
  • 0

Під час зйомок пожежі в майстерні Києво-Печерської Лаври намісник митрополит Павло Лебідь разом з ченцями напали на знімальну групу “Магнолії ТБ”.

Про це йдеться на сайті Магнолії ТБ.

 

Вдень 4 листопада сталося займання в іконописній майстерні однієї з будівель комплексу Києво-Печерської Лаври.

З’ясувати, що саме там спалахнуло, виявилося непросто: служителі монастиря не були налаштовані на діалог із журналістами.

Більше того, вони почали кидатися на представників телекомпанії “Магнолія-ТВ” та забирати їхні особисті речі.

У відділі комунікації поліції Києва повідомили, що за фактом перешкоджання журналістській діяльності біля Києво-Печерської Лаври розпочато кримінальне провадження.

“Під час висвітлення події священнослужителі заважали роботі представника ЗМІ та намагалися відтіснити його з місця проведення зйомки.

До поліції надійшло повідомлення від журналіста одного з телеканалів про те, що невідомі перешкоджають його професійній діяльності під час висвітлення події пожежі на вулиці Лаврській. На місці події працювала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції, яка прийняла заяву у представника ЗМІ”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що попередньо правоохоронці встановили, що священнослужителі заважали працювати журналісту та намагалися відтіснити його з місця проведення відеозйомки, а також відібрати телефон.

“За цим фактом у поліції порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років. Правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту”, – наголосили в поліції.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE