Politerno > Україна і світ > Через аварію на Трипільській ТЕС дефіцит електроенергії покриють за рахунок Бурштинської ТЕС ДТЕК

Через аварію на Трипільській ТЕС дефіцит електроенергії покриють за рахунок Бурштинської ТЕС ДТЕК

  • 24 Грудня, 2021
  • 592 Переглядів
  • 0
ТЕС

Через аварійний ремонт на державній Трипільській ТЕС компанії “Центренерго” дефіцит електроенергії в енергосистемі покривають за рахунок додаткового блоку Бурштинської ТЕС ДТЕК.

Про це повідомила пресслужба Бурштинської ТЕС, пише Главком.

“24 грудня о 07.14 за командою НЕК “Укренерго” довелося перефіксувати енергоблок 8 на об’єднану енергосистему України, щоб оперативно покрити там дефіцит електроенергії. Блок працюватиме в ОЕС до закінчення вечірнього максимуму”, – йдеться у повідомленні підприємства.

За даними НЕК “Укренерго”, станом на 11.40 24 грудня в енергосистемі України працює 44 блоки ТЕС та ТЕЦ. З них 6,5 блоків державних ТЕС “Центренерго”, 31 блок ТЕС ДТЕК Енерго, 6 блоків ТЕЦ та пів блоку Слов’янської ТЕС. В аварійному ремонті  1,5 блока Трипільської ТЕС та корпус Слов’янської ТЕС.

Раніше у ДТЕК Енерго повідомляли, що у зв’язку з різким похолоданням та простоєм інших підприємств теплової генерації, ТЕС компанії несуть підвищене навантаження та працюють усім доступним обладнанням. У денний пік навантаження 23 грудня в енергосистемі працювали рекордні 32 енергоблоки ТЕС ДТЕК Енерго з усіх працюючих 43 блоків ТЕС та ТЕЦ. Це найвищий показник із січня цього року.

Нагадаємо, НКРЕКП на прохання “ДТЕК Західенерго” Ріната Ахметова планує підвищити максимальні ціни на електроенергію в “Бурштинському енергоострові”. Це може принести компанії олігарха додатково понад 2 млрд грн на рік. Рішення планують ухвалити в п’ятницю, 24 грудня.

Через посилення вітру останніми днями в Європі підвищилося вироблення вітряної генерації, що спричинило обвал цін на газ за останні два дні на третину від історичного максимуму 21 грудня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE