Politerno > Україна і світ > Путіну пропонують варіанти на випадок “погіршення ситуації”, а Київ шукає причину для відмови від Мінських угод, – Рябков

Путіну пропонують варіанти на випадок “погіршення ситуації”, а Київ шукає причину для відмови від Мінських угод, – Рябков

  • 13 Січня, 2022
  • 992 Переглядів
  • 0
Рябков

Російські військові пропонують президенту Рросії Володимиру Путіну варіанти на випадок, якщо ситуація навколо України погіршиться.

Про це повідомив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, інформує RTVI.

 

За його словами, питання з Україною насамперед слід вирішувати дипломатичним шляхом.

“Президенту військові фахівці, як це було офіційно сказано, постійно пропонують варіанти на випадок погіршення ситуації. Це тяжкий сюжет. У публічному просторі він не повинен жодним чином засвічуватися, тому що це саме по собі розгойдування ситуації. Потрібно дати шанс дипломатії”, – наголосив Рябков. 

За його словами, зараз “Київ насолоджується ілюзією реваншу”, розраховуючи не виконувати Мінські угоди.

“Тим більше в ситуації, коли ми маємо таких сусідів, як сьогоднішня Україна, яка насолоджується ілюзією реваншу, яка шукає привід для того, щоб остаточно відмовитися від виконання Мінського комплексу заходів, які спекулюють на нестримній, безоглядній підтримці західників”, – уточнив Рябков.

Він попередив, що Москва не дозволить покласти на неї відповідальність за дії Києва.

Як зауважив Рябков, РФ застерігає Україну та Захід від планів воєнного вирішення ситуації на Донбасі.

“Ми рішуче застерігаємо і Київ, і його західних партнерів від подібних задумів, якщо вони у когось формуються, тому що це просто шлях у нікуди”, – наводить телеканал заява заступника голови МЗС РФ.

Нагадаємо, 10 січня пройшли переговори США та Російської Федерації щодо гарантій безпеки в Женеві. Кремль не відповів на заклики до деескалації.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков в інтерв’ю ТАСС заявив, що НАТО “треба збирати манатки” та повертатися до рубежів 1997 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE