Politerno > Україна і світ > У Женеві завершилися 8-годинні безпекові переговори США і Росії, Кремль не відповів на заклики до деескалації

У Женеві завершилися 8-годинні безпекові переговори США і Росії, Кремль не відповів на заклики до деескалації

  • 10 Січня, 2022
  • 731 Переглядів
  • 0

Переговори США та Російської Федерації щодо гарантій безпеки в Женеві завершилися.

Про це пише “Комерсант”, повідомляє “Європейська правда“.

Зустріч проходила на території представництва США при відділенні ООН у Женеві у закритому форматі. Переговори тривали майже 8 годин.

Російську делегацію очолювали заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков та заступник голови Міноборони Олександр Фомін.

Як заявила згодом заступник держсекретаря США Венді Шерман, Росія на переговорах зі США не дала прямої відповіді на заклики до деескалації на кордоні з Україною, інформує Інтерфакс-Україна”.

“Я не думаю, що ми знаємо відповідь на це питання”, – сказала Шерман, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи є дані, які вказують, що Росія готова до деескалації ситуації на кордоні з Україною.

“Вони можуть довести, що вони не мають намірів вторгнутися (до України. – Ред.), повернувши військових назад на місця дислокації”, – додала вона. 

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, що не очікує проривів у переговорах, але сподівається знайти спільну мову на тлі кризи в Україні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що США та НАТО готові обговорити з Росією “контроль над озброєннями, зусилля щодо забезпечення більшої прозорості військової діяльності, навчань, а також ліній зв’язку”.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков в інтерв’ю ТАСС заявив, що НАТО “треба збирати манатки” та повертатися до рубежів 1997 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE