Politerno > Україна і світ > Мінськ надіслав Києву ноту протесту через БЧБ-прапор у Дніпрі

Мінськ надіслав Києву ноту протесту через БЧБ-прапор у Дніпрі

  • 10 Лютого, 2022
  • 754 Переглядів
  • 0

Білорусь надіслала Україні ноту протесту через встановлення біло-червоно-білого прапору біля мерії Дніпра. Мер Дніпра Борис Філатов каже, що прапор не заборонений в Україні і його вивісили за рішенням містян, які мають на це право.

Про це повідомила пресслужба посольства Білорусі в Україні.

У зв’язку з тим, що мерія Дніпра не відреагувала на звернення посла І.Сокола за фактом акту вандалізму, що відбувся в місті Дніпро, під час якого за рішенням мера міста Б.Філатова державний прапор республіки Білорусь був замінений на іншу символіку, 10 лютого 2022 р. в МЗС України направлено ноту посольства, в якій заявлено рішучий протест українській стороні”.

Білоруське відомство пише, що Білорусь розглядає подію як “цинічний прояв недружнього ставлення” та “акт державного вандалізму”, – заявило посольство Білорусі.

Там вважають, що дії мера Дніпра порушують “норми міжнародних відносин” та вимагають повернути прапор Білорусі на його місце.

Також Білорусь вимагає офіційних вибачень та розгляду з цього приводу.

Мер Дніпра Борис Філатов на своїй Facebook-сторінці зазначив, що у місті біля мерії підняли біло-червоно-білий прапор за рішенням молоді.

“Місцева молодь за бюджет участі встановила у мерії флагштоки з прапорами національних громад. Вона має право ці прапори міняти так, як їй заманеться”, – зазначив Філатов.

За словами мера Дніпра, цей прапор не заборонений в Україні, на відміну від нацистської чи комуністичної символіки.

Філатов додав, що місцева молодь може вішати у мерії будь-які прапори – “хоч райдужні”, тому що вона має на це право і місцева влада в цьому випадку їй не указ, бо Україна вільна країна.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про можливі спільні бойові дії білоруської та російської армій на сході України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE