Politerno > Україна і світ > Лукашенко каже, що може відправити білоруські війська на Донбас

Лукашенко каже, що може відправити білоруські війська на Донбас

  • 6 Лютого, 2022
  • 618 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про можливі спільні бойові дії білоруської та російської армій на сході України.

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю російському пропагандисту Володимиру Соловйову, яке цитує Белта.

Зараз у Республіці Білорусь відбуваються спільні білорусько-російські навчання “Союзна рішучість-2022”. Соловйов запитав у Лукашенка, як діятиме білоруська армія, “якщо українська влада почне війну проти Донбасу”.

Лукашенко відповів, що армія РБ почне діяти “точно так само, як російська”, і додав, що Білорусь буде воювати спільно з Росією.

“Звісно, слухайте, що ми тут жарти жартуємо на південному кордоні сьогодні? Але не мені вам пояснювати”, – зазначив Лукашенко.

Така позиція Лукашенка говорить про те, що Росія готова використати збройні сили Білорусі для нападу на Україну. При цьому озвучена умова початку агресії “якщо українська влада почне війну проти Донбасу” – це лише привід.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ виявила скупчення реактивних систем залпового вогню, танків та іншого озброєння на території ОРДЛО – РСЗВ й гаубиці розташовані у Луганській області з порушенням ліній відведення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE