Politerno > Україна і світ > “Welcome to hell!”: Резніков і Залужний обіцяють дати відсіч агресору Стінгерами, Джавелінами та NLAW

“Welcome to hell!”: Резніков і Залужний обіцяють дати відсіч агресору Стінгерами, Джавелінами та NLAW

  • 12 Лютого, 2022
  • 793 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнили українців, що наші війська дадуть гідну відсіч окупантам у разі наступу.

Про це йдеться у спільній заяві Резнікова та Залужного.

“Армія і добровольці змогли вистояти у 2014 році, коли “брат” нахабно встромив ножа у спину. Тоді багато хто психологічно не був готовий чинити опір тому, з ким вчора сидів за одним столом. Зараз ситуація зовсім інша. У Кремлі це точно знають, і це важливий елемент стримування… Кожен, хто бодай один раз дивився в очі нашим воїнам, впевнений — повторення 2014 не буде, агресору не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків, ані будь яке інше місто. Не сумнівайтеся — ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть українські землі!”, – зазначив міністр.

Резніков додав, що багато країн зараз по-справжньому усвідоили небезпеку дій Росії і емоційно це переживають, водночас Україна пройшла через це ще 8 років тому.

Він нагадав, що сьогодні Україна має безпрецедентну підтримку з боку міжнародних партнерів, зокрема, це стосується постачання зброї, що підвищило спроможності ЗСУ дати відсіч агресору – протягом місяця від різних країн отримано майже 2000 тон сучасного озброєння, боєприпасів і засобів бронезахисту. За словами Резнікова, українські воїни вже пройшли навчання і готові застосовувати весь цей арсенал засобів для захисту країни від загарбників.

У свою чергу Залужний нагадав, що військо налічує 420 тисяч українських воїнів, які дивилися в очі смерті, усі вони фахівці своєї справи та патріоти, і готові стати на захист рідної землі.

“Запевняю, Збройні сили України готові до відсічі. Ми проводимо і будемо проводити навчання. Вже зараз на полігонах по всій території нашої країни проводиться активна фаза командно-штабних навчань “Заметіль-2022”. Ми постійно підвищуємо свої оборонні спроможності, злагодженість підрозділів та військову майстерність. Ми створили бойові порядки і встигли у стислі терміни розгорнути Сили тероборони та озброїли їх ПТРК і ПЗРК, проводимо підготовку інструкторів — операторів ПТРК “Корсар” і “Стугна-П” для навчання особового складу Сил ТрО ЗСУ. Ми посилили оборону Києва. Ми пройшли війну і належну підготовку. Відтак, готові зустріти ворогів і не з квітами, а зі Стінгерами, Джавелінами та NLAWWelcome to hell!“, – заявив залужний.

Очільники Збройних сил України уточнили, що абсолютно всі ймовірні сценарії розвитку дій у війську прораховують і готові до них. Вони закликали українців зберігати спокій та підтримувати свою армію.

Нагадаємо, через можливий напад Росії на Україну низка країн – Фінляндія, Нова Зеландія, Чорногорія, Північна Македонія та Австралія – радять своїм громадянам негайно залишити Україну.

ЦРУ оприлюднило термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися вже 16 лютого.

У суботу в Києві пройшов Марш єдності за Україну на тлі загрози нападу Росії на Україну. Близько тисячі людей приєдналися до акції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE