Politerno > Україна і світ > У Києві проходить Марш єдності за Україну

У Києві проходить Марш єдності за Україну

  • 12 Лютого, 2022
  • 822 Переглядів
  • 0

У Києві проходить Марш єдності за Україну на тлі загрози нападу Росії на Україну. Близько тисячі людей приєдналися до акції.

Про це повідмляють Суспільне та Укрінформ.

 

Акція стартувала у парку Шевченка.

Організатори закликали українців забути про політичні суперечності, об’єднатися і виступити разом проти російської загрози.

“Ми хочемо показати, що українці не бояться погроз Путіна, не приймають його ультиматумів і чинитимуть опір незалежно від ситуації, яка може скластися з політичним керівництвом держави”, — сказав Суспільному координатор Руху опору капітуляції Андрій Леус.

 
 
фото Суспільного
 
 

За оцінками Укрінформу, участь у заході беруть близько 1500 осіб.

Учасники маршу тримають у руках плакати з написами “Say NO to PUTIN”, “UKRAINIANS WILL RESIST” та “Донецьк – це Україна”, також над ними майорять прапори України.

 
 

Активісти вишукувались в колону на проїзній частині навпроти червоного корпусу КНУ. Колону очолює машина з колонками, звідки лунає музика та вигуки спікера.

 
 

Головною метою акції організатори називають привернення додаткової уваги світу до України та російської агресії.

 
 

За правопорядком на марші слідкують поліція та поліція діалогу. Нині ситуація спокійна.

Нагадаємо, через можливий напад Росії на Україну низка країн – Фінляндія, Нова Зеландія, Чорногорія, Північна Македонія та Австралія – радять своїм громадянам негайно залишити Україну.

ЦРУ оприлюднило термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися вже 16 лютого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE