Politerno > Україна і світ > У Ростовській області введено режим НС, прийняти евакуйованих готові 26 регіонів РФ

У Ростовській області введено режим НС, прийняти евакуйованих готові 26 регіонів РФ

  • 19 Лютого, 2022
  • 663 Переглядів
  • 0

У Ростовській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації через збільшення числа евакуйованих з ОРДЛО, їх готові прийняти 26 регіонів Росії.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело у владних структурах.

Режим надзвичайної ситуації через зростання кількості евакуйованих з ОРДЛО вводиться в Ростовській області з 10:00 19 лютого, губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Перший віце-губернатор області Ігор Гуськов повідомив, що в області для евакуйованих утворили пункти тимчасового розміщення на 13 тис. осіб. За його словами, третина від загальної кількості розміщених у них “біженців” – це діти.

Більше двох десятків регіонів Росії готові прийняти евакуйованих з ОРДЛО, повідомив Інтерфакс із посиланням на в.о. глави МНС Росії Олександра Чупріяна.

“Наразі 26 регіонів нам надіслали списки, що вони готові (приймати евакуйованих). До речі, хочу зазначити, що РЖД, і ми з керівником Олегом Валентиновичем Білозеровим на цю тему зараз говорили, готові надавати сюди склади. Передислокуємо їх до інших суб’єктів РФ”, – сказав Чупріян.

За його словами, зараз логістика опрацьовується.

За даними джерела ТАСС, понад 10 тис. людей вже прибули з ОРДЛО до Ростовської області після початку евакуації.

“Російський кордон перетнули понад 10,3 тис. осіб, серед них понад 4,5 тис. громадян Росії, понад 5,8 тис. громадян України, 23 громадянина інших держав”, – сказав співрозмовник агентства.

З важливих новин за 18 лютого: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО та вкотре наголосив, що Київ не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

Своєю чергою Українська делегація в ТКГ повідомила, що позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії. 

Відеозвернення ватажків “ЛДНР” Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, в яких вони повідомляють про евакуацію населення через “загрозу наступу ЗСУ”, було записано 16 лютого за два дні до їх публікації.

Президент Володимир Зеленський відправляє на лінію фронту представників від парламенту та уряду.

Посольство Британії тимчасово переїздить з Києва до Львова – у Лондоні є побоювання щодо нової агресії Росії проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE