Politerno > Україна і світ > Британія тимчасово переносить своє посольство в Україні до Львова

Британія тимчасово переносить своє посольство в Україні до Львова

  • 18 Лютого, 2022
  • 766 Переглядів
  • 0

Посольство Британії тимчасово переїздить з Києва до Львова – у Лондоні є побоювання щодо нової агресії Росії проти України.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться в оновленні на сайті МЗС Сполученого Королівства від 18 лютого.

“Посольство Британії у Києві тимчасово переміщується. Персонал посольства працюватиме з офісу у Львові”, – зазначають у повідомленні.

МЗС повторює заклик до своїх громадян в Україні виїздити з країни, доки є така можливість, та попереджає, що у разі військової ескалації британцям в Україні не варто розраховувати на посилену консульську підтримку чи допомогу з евакуацією. 

Нагадаємо, раніше США та Британія, серед низки країн, закликала своїх громадян в Україні негайно виїздити через загрозу збройної агресії Росії, а також оголосила про відкликання інструкторів, які навчали українських військових.

Посол Британії Мелінда Сіммонс тоді повідомила, що залишається у Києві з основною командою співробітників.

З важливих новин за 18 лютого: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО та вкотре наголосив, що Київ не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

Своєю чергою Українська делегація в ТКГ повідомила, що позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії. 

Відеозвернення ватажків “ЛДНР” Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, в яких вони повідомляють про евакуацію населення через “загрозу наступу ЗСУ”, було записано 16 лютого за два дні до їх публікації.

Президент Володимир Зеленський відправляє на лінію фронту представників від парламенту та уряду.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE