Politerno > Україна і світ > Блінкен заявив про переносення посольства США з Києва до Львова

Блінкен заявив про переносення посольства США з Києва до Львова

  • 14 Лютого, 2022
  • 746 Переглядів
  • 0

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що американське посольство тимчасово переноситься з Києва до Львова.

Про це повідомив Держдеп США.

“Ми перебуваємо у процесі тимчасового перенесення нашого посольства з Києва до Львова у зв’язку з різким прискоренням нарощування російських військ”, – наводить слова Блінкена пресслужба Держдепу.

Повідомляється, що посольство продовжить взаємодію з українським урядом та координуватиме дипломатичні відносини в Україні, а також продовжить інтенсивні дипломатичні зусилля щодо деескалації кризи.

У Держдепі зазначили, що перенесення є звичайним запобіжним заходом і не скасовує підтримки України, підкресливши, що США “непохитні у прихильності до суверенітету та територіальної цілісності України”. Крім того, США продовжують працювати над досягненням дипломатичного рішення та взаємодії з російським урядом. Також наголошується, що “шлях для дипломатії залишається доступним, якщо Росія вирішить діяти сумлінно”.

Блінкен також закликав американців, що залишилися в Україні, негайно покинути її територію заради їх безпеки.

“Громадяни США, яким потрібна екстрена допомога в Україні, повинні заповнити онлайн-форму, і Державний департамент за необхідності вживе заходів”, – наголосив держсекретар США. 

Нагадаємо, представники великого бізнесу залишають Україну чартерними рейсами, лише у неділю з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків.

Президент Володимир Зеленський закликав нардепів та олігархів, які виїхали з України, протягом 24 годин повернутися. Також глава держави повідомив, що його сім’я у Києві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE