Politerno > Україна і світ > CBS News пише, що війська РФ висунулися на позиції для атаки – Держдеп заявляє, що Путін ще не визначився

CBS News пише, що війська РФ висунулися на позиції для атаки – Держдеп заявляє, що Путін ще не визначився

  • 14 Лютого, 2022
  • 5360 Переглядів
  • 0

Окремі підрозділи російських військ залишили місця дислокації на зборах та почали рухатися на позиції для нападу.

Про це повідомляє з посиланням на власні джерела CBS News.

“Ми дізналися, що деякі російські підрозділи залишили свої місця зборів та почали рухатися на позиції для нападу. Деякі артилерійські та реактивні установки великої дальності також переведені на вогневі позиції”, – йдеться у повідомленні.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки немає.

Своєю чергою речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що, згідно з даними американської розвідки, Кремль ще не ухвалив остаточне рішення починати широкомасштабний наступ в Україні.

“Я хочу наголосити ще раз, що офіційні особи США не казали офіційно.

Ми не заявляли, що президент Путін ухвалив остаточне рішення починати широкомасштабний наступ в Україні. Тому ми і кажемо, що залишається незначна можливість розв’язати цю ситуацію через дипломатичні перемовини”, – зазначив Прайс.

Водночас він повідомив, що дії Росії наразі свідчать, що вона планує широкомасштабне вторгнення до України, продовжуючи зосереджувати військову техніку та особовий склад поблизу кордонів з Україною.

Він наголосив, що США готові вести діалог з Росією щодо безпеки в Європі відразу, як Росія почне деескалацію. На запитання журналістів, що означає “деескалація” в розумінні американського уряду, Прайс пояснив, що, передовсім, це стосується відведення військ від українських кордонів.

Прайс додав, що американська адміністрація ділиться своїми даними із союзниками та партнерами, в тому числі з Україною.

На противагу, за словами речника Держдепу, американська розвідка помітила, що Росія завозить дедалі більше ракетних комплексів та артилерії до підрозділів поблизу українських кордонів. Зокрема, Прайс сказав, що Росія поставила їх у бойові позиції, тож вони готові для оперативного розгортання і застосування в бойових діях.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що американське посольство тимчасово переноситься з Києва до Львова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE