Politerno > Україна і світ > Журналіста, який знімав сюжет про святкування ювілею Коломойського, погрожували зарізати. ВІДЕО

Журналіста, який знімав сюжет про святкування ювілею Коломойського, погрожували зарізати. ВІДЕО

  • 14 Лютого, 2022
  • 817 Переглядів
  • 0

Бізнесмен Олександр Петровський, він же “Нарік”, особисто погрожував оператору УП Ярославу Бондаренку, який знімав у Дніпрі сюжет про святкування дня народження олігарха Ігоря Коломойського.

Про це розповів у Facebook журналіст Михайло Ткач.

Святкування мало відбуватися у центрі “Менора”.

Розуміючи, що гості заїжджатимуть на святкування на авто, які до них не мають стосунку, журналіст вирішив що єдина можливість побачити хто саме прилетить зі столиці до Дніпра на свято – зйомка в аеропорту.

На посадку заходив черговий борт із Києва і оператор Ярослав Бондаренко прийшов до терміналу. Двоє охоронців вихопили у журналіста документи. Один із охоронців забрав телефон.

З терміналу вийшли двоє пасажирів. Першого кореспонденти ще ідентифіковують. Той дістав ножа і, схопивши Ярослава, почав погрожувати, приставляючи ніж до обличчя.

“Після того, як Ярославу декілька разів повторили, що його зараз заріжуть, він озвучив пароль. Охоронець видалив не просто відео і фото за той день, а відео і фото за півроку. Видалив навіть з папки “видалене”.

Весь цей час документи Ярослава були у нападників. Останнім з терміналу вийшов Олександр Петровський на призвисько Нарік. Петровський не допоміг Ярославу звільнитись, а навпаки почав погрожувати, що його зараз повезуть “в управу”. Мовляв, документи можна підробити і тому треба добре перевірити. Коли Ярослав вкотре сказав, що виконує редакційне завдання і навіть не знає хто зараз перед ним, Петровський зазначив “лучше тебе и не знать”, – розповів Ткач.

Петровський з чоловіком з ножем сіли у позашляховик “Lexus” і поїхали на святкування дня народження Коломойського.

“Уявіть охоронця, який розмахує ножем біля віптерміналу у Женеві. Уявили? А тепер уявіть австрійську поліцію, яка просто спостерігає за тим, як охорона нападає на людину і при цьому вимагає у постраждалого документи, а у нападників – ні. Можете?

Далі охоронці на очах у поліції аеропорту скоїли напад на водія нашої знімальної групи, декілька разів намагались вибити телефони і камеру з рук у оператора і в мене. Сіли у авто супроводу і безперешкодно залишили місце”, – повідомив Ткач.

Зараз журналісти працюють над тим, щоб отримати відео з камер віптерміналу.

“Найближчим часом пройдемо всі процедурні моменти для слідства. Дякуємо всім за увагу, підтримку та реакцію”, – резюмував журналіст.

Про напад на знімальну групу видання “Українська правда” повідомила у неділю, 13 лютого.

На це відреагував мер Дніпра Борис Філатов. Заявив, що не раз звертався до влади на всіх рівнях аби прибрали з міста організовані злочинні угруповання.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за статтями – перешкоджання професійній діяльності журналістів і погрози або насильства щодо журналістів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE