Politerno > Україна і світ > Напад на групу Ткача: поліція відкрила 2 провадження, журналісти підозрюють охоронців Петровського

Напад на групу Ткача: поліція відкрила 2 провадження, журналісти підозрюють охоронців Петровського

  • 13 Лютого, 2022
  • 799 Переглядів
  • 0

Поліція відкрила дві кримінальні справи за фактом нападу на знімальну групу “Української правди” у Дніпрі.

Про це повідомили в Нацполіції.

За фактом нападу на журналістів “Української правди” розпочато два кримінальних провадження. Подія кваліфікована як погрози або насильство щодо журналістів та перешкоджання їх професійній діяльності.

Подія сталася 13 лютого на території аеропорту в м. Дніпро.

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: перешкоджання професійній діяльності журналістів (ст. 171 ККУ) та погрози або насильства щодо журналістів (ст. 345-1 ККУ).

“Поліцейські збирають інформацію про обставини події, проводяться першочергові слідчі дії”, – додали в поліції.

Разом з тим, мер Дніпра Борис Філатов у Facebook пообіцяв передати УП всю можливу інформацію з відеокамер міської системи “Безпечне місто”.

“Я офіційно заявляю, що мерія докладе всіх зусиль для того, щоб передати до УП всю можливу інформацію з відеокамер міської системи “Безпечне місто””, – пообіцяв він.

Мер зазначив, що 13 лютого у олігарха Ігоря Коломойського день народження, і до нього “летіли гості різними приватними літаками”.

Філатов звернувся до керівників держави з проханням дати політичну оцінку інциденту та не намагатися юридично “замилити” цю справу.

“Також я офіційно заявляю, що в нашому аеропорту стоїть система камер, яку ми встановлювали у 2014 році за свої гроші і, якщо з неї зникне якась інформація, то це говоритиме про змову поліції зі злочинцями”, – наголосив він.

Трохи згодом головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов у Facebook повідомив, що невідомі люди, що скоїли напад на знімальну групу Михайла Ткача у Дніпрі, супроводжували відомого у місті бізнесмена Олександра Петровського (за прізвиськом Нарік).

Саме момент виходу Петровського вдалося зафіксувати оператору УП Ярославу Бондаренку. Після чого супровід бізнесмена вимагав знищити відеофайли, погрожуючи ножем.

УП вдалося підтвердити інформацію про те, що напад скоїла саме охорона Петровського ще з двох джерел у місті. Наразі ми намагаємося отримати відео з камер спостережень.

Разом з тим, журналіст Юрій Бутусов повідомив, що, за даними його джерел, нападники виїхали на автомашинах Lexus AE 1009 PI та Lexus AE 1009 PЕ.

Ці машини належать компанії з Дніпра ТОВ “ІНВЕСТИЦІЙНА ГРУПА “ТРАНССТРОЙІНВЕСТ”.

Одним з власників цієї компанії згідно з відкритими базами даних є Олександр Петровський.

Нагадаємо, у Дніпрі в неділю невідомі скоїли напад на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань УП Михайла Ткача.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE