Politerno > Україна і світ > Чернігів знищений на 70%, окупанти стоять на відстані півтори години їзди – мер

Чернігів знищений на 70%, окупанти стоять на відстані півтори години їзди – мер

  • 3 Квітня, 2022
  • 1014 Переглядів
  • 0

Чернігів знищений на 70%, у місті не працює бізнес, немає надходжень до бюджету.

Про це повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко в ефірі національного телемарафону 3 квітня.

“Це питання загальнонаціонального марафону (журналіст поцікавився, як місто пережило минулу ніч –ред.) дуже втомлює і мене особисто, і чернігівців. Тому що місто знищено на 70%. Люди вже перестали цікавитися, скільки мін прилетіло… 20, 30… Журналістів постійно цікавить, скільки було обстрілів і які наслідки. Наслідки дуже тяжкі: як і в Бучі і в Харкові, і можливо, в Маріуполі.

Нагальні питання для чернігівців – це завтрашній день…

Мене турбує опалювальний період, який на сьогоднішній день ми не в змозі забезпечити. Турбує оцінка збитків… в який спосіб це зробити. Мене турбує, що немає надходжень до бюджету, не працює бізнес. Зрозумійте – абсолютно інші умови в тих містах, де не було бойових дій, де працює бізнес і виконуються всі планові надходження до бюджету…

Такі міста, як Маріуполь, Буча, Чернігів… Потрібно вирішувати купу проблем”, – зазначив Атрошенко.

Він зізнався, що затишшя лякає його не менше за авіаудари. Адже місто потрібно відбудовувати, а противник може повернутись у будь-який час (їхати – півтори години – висловився мер).

Водночас Атрошенко зазначив, що в регіоні йдуть зачистки залишків окупаційних військ і розмінування, і “це – прекрасно”.

Нагадаємо, як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба військові окупаційних військ РФ навмисно вбивали цивільних людей у Бучі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE