Politerno > Україна і світ > Кулеба і Столтенберг сходяться на думці щодо великого наступу і битви на Донбасі

Кулеба і Столтенберг сходяться на думці щодо великого наступу і битви на Донбасі

  • 7 Квітня, 2022
  • 652 Переглядів
  • 0

Очільник МЗС Дмитро Кулеба прогнозує, що битва за Донбас буде схожа на Другу світову війну, а генсек НАТО Єнс Столтенберг каже, що Путін переміщує основні сили для захоплення Донбасу.

“Мені шкода це говорити, але це правда: битва за Донбас нагадає вам Другу світову війну, з великими операціями, маневрами, участю тисяч танків, броньованих машин, літаків, артилерії.

Це не буде локальна операція, виходячи з того, що ми бачимо з підготовки Росії до цього. Росія має свій план, ми маємо наш, і результат цієї битви буде вирішено на полі бою”, – заявив Кулеба.

Міністр підкреслив, що зараз дуже важливо, щоб союзники не говорили Україні, що вони все ще роздумують і їм необхідно дотриматися всіх процедур, що багато проблем мають бути вирішені перед тим, як вони ухвалять рішення.

“Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, а не тижні, або ваша допомога прийде надто пізно. Багато людей помруть, багато мирних жителів втратять будинки, багато сіл будуть зруйновані саме тому, що ця допомога прийшла надто пізно”, – резюмував Кулеба.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після міністерської зустрічі у Брюсселі заявив, що президент РФ Владімір Путін не відмовився від свого плану щодо контролю над Україною і переміщує основні сили на схід для захоплення Донбасі.

“Найлегший шлях завершення цієї війни, це відведення президентом Путіним всіх військ і залучення до серйозних дипломатичних зусиль для пошуку дипломатичного рішення. Але ми маємо бути реалістами, і немає ніяких ознак, що президент Путін змінив свою основну мету – контроль над Україною і досягнення значних військових перемог на полі бою”, – сказав Столтенберг.

Він наголосив, що у НАТО не бачать російського відступу, а лише перегрупування, зміну позицій їхніх сил, переміщення з півночі України на схід.

“І ми очікуємо великої битви на Донбасі, великого російського наступу. Саме тому союзники сьогодні наголосили на необхідності невідкладно надати додаткову допомогу Україні”, – додав генсек.

Нагадаємо, 7 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна “відійшла від пропозицій”, які обговорювалися під час переговорів у Стамбулі 29 березня, при цьому українська сторона констатує – Лавров озвучує провокаційні заяви, намагаючись тиснути на позиції Києва.

Львівська міськрада облаштовує контейнерне містечко, в якому зможуть жити 350 тимчасових переселенців, що евакуювались з гарячих точок.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE