Politerno > Україна і світ > Лавров каже, що Україна “відійшла від пропозицій” – у Зеленського назвали його заяви провокаціями

Лавров каже, що Україна “відійшла від пропозицій” – у Зеленського назвали його заяви провокаціями

  • 7 Квітня, 2022
  • 1522 Переглядів
  • 0

У четвер, 7 квітня, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна “відійшла від пропозицій”, які обговорювалися під час переговорів у Стамбулі 29 березня, при цьому українська сторона констатує – Лавров озвучує провокаційні заяви, намагаючись тиснути на позиції Києва.

Глава МЗС РФ сказав, що 6 квітня Україна “відійшла” від пропозицій, зроблених росіянам у Стамбулі. За його версією, майбутні гарантії безпеки України нібито не повинні були поширюватися на Крим та Севастополь. При цьому він додав, що російська делегація все ж продовжить переговори.

“Українська сторона представила в переговорну групу свій проєкт угоди, в якій є відхід від найважливіших положень, зафіксованих на зустрічі в Стамбулі 29 березня”, – заявив Лавров.

У відповідь на це Подоляк нагадав, що українська сторона підходить до питань війни та миру системно та відповідально – “без жодних спекуляцій, які властиві саме росіянам, які за рахунок провокаційних публічних заяв намагаються тиснути на позиції іншої сторони”.

Водночас деталі переговорів і пропозиції на них Київ поки не коментує.

“Ключове – є запропонована Україною формула гарантій безпеки.

Чітка, продумана, з великою кількістю запобіжників. Принципових змін не може бути. Наразі триває робота юридичних підгруп щодо точності та відповідності формулювань. Не більше того.

Тому давайте орієнтуватись на офіційну позицію України, а не на чергові провокаційні заяви російських топів. Просуваючи наш проєкт угоди, в якій чітко, та в повному обсязі викладено всі наші початкові ключові позиції та вимоги”, – зазначив Подоляк.

Глава переговорної групи з росіянами Давид Арахамія в коментарі УП зазначив, що група не взаємодіє з Лавровим. “До нас не надходило такої реакції”, – додав він.

Нагадаємо, десантників із Пскова привезли у Білорусь, після чого вони мали вирушити до України для участі в бойових, однак військові масово відмовилися виконувати наказ командування, після чого їх повернули на місце дислокації у Псков.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE