Politerno > Україна і світ > Пєсков визнав, що росія має значні втрати у війні і заявив, що Путіна на трибуналі не буде 

Пєсков визнав, що росія має значні втрати у війні і заявив, що Путіна на трибуналі не буде 

  • 7 Квітня, 2022
  • 1187 Переглядів
  • 0

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков визнав, що росія має значні втрати у війні з Україною, однак не назвав точної цифри, та запевнив, що немає шансів появи Путіна на міжнародну трибуналі для покарання воєнних злочинців.

Про це Пєсков заявив інтерв’ю телеканалу Sky News.

“У нас є значні втрати військ. І це велика трагедія для нас”, – заявив Пєсков.

Прессекретар Путіна назвав нову причину повномасштабного вторгнення росії в Україну – запобігання Третій світовій війні.

Пєсков також висловив сподівання, що війна в Україні завершиться найближчими днями або у найближому майбутньому через те, що росія досягне своїх цілей, або шляхом перемовин.

На уточнення журналіста, чи може ця війна закінчитися шляхом переговорів після всього того, що сталося, Пєсков відповів, що може.

Британський журналіст запитав, чи непокоїться Путін, що може опинитися на лаві підсудних у воєнному трибуналі. На що Пєсков висловив переконання, що немає шансів появи російського президента Володимира Путіна на міжнародну трибуналі для покарання воєнних злочинців.

“Ні, ми не бачимо будь-якої ймовірності цього”, – наголосив він.

Нагадаємо, Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) перехопила розмови російських військових по радіозв’язку, у яких вони обговорюють масові вбивства мирних жителів у Бучі.

7 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна “відійшла від пропозицій”, які обговорювалися під час переговорів у Стамбулі 29 березня, при цьому українська сторона констатує – Лавров озвучує провокаційні заяви, намагаючись тиснути на позиції Києва.

Також сьогодні Генасамблея ООН підтримала резолюцію щодо призупинення членства Російської Федерацїі в Раді ООН з прав людини.

У четвер ввечері російські загарбники нанесли авіаудар по шляхопроводу біля станції Барвінкове на Донецькій залізниці. Вони розбомбили дорогу і заблокували потяги зі Слов’янська та Краматорська.

США ввели санкції проти Катерини Тихонової та Марії Воронцової, дочок Путіна, про яких він ніколи публічно не говорив.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE