Politerno > Україна і світ > Німецька розвідка має докази масових вбивств росіянами мирних жителів Бучі

Німецька розвідка має докази масових вбивств росіянами мирних жителів Бучі

  • 7 Квітня, 2022
  • 847 Переглядів
  • 0

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) перехопила розмови російських військових по радіозв’язку, у яких вони обговорюють масові вбивства мирних жителів у Бучі.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel з посиланням на інформацію BND та DW.

Зокрема, розвідслужба має повідомлення, зміст яких збігається з місцезнаходженням тіл убитих мирних громадян уздовж головної вулиці Бучі. В одному з них військовослужбовець заявив, що він та його товариші застрелили людину на велосипеді.

В іншій розмові чоловік каже, що українських солдатів спочатку допитують, а потім розстрілюють.

Крім того, з цих матеріалів можна зробити висновок, що вирішальну роль у звірствах у Бучі відіграли бойовики ПВК Вагнера, які продемонстрували особливий ступінь жорстокості ще під час їхньої участі у війні в Сирії, зазначається далі.

Перехоплені BND розмови свідчать про те, що масові вбивства в Бучі не були ні випадковими діями, ні діяннями окремих солдатів, що втратили контроль, пише німецьке видання.

З набагато більшою ймовірністю дані матеріали вказують на те, що вбивство мирних жителів стало частиною звичайного способу дій російських військових, а можливо, і частиною їхньої стратегії з метою поширення страху серед цивільного населення та придушення опору. Зазначається, що у перехоплених матеріалах солдати обмінюються інформацією про звірства, як про їхню повсякденність.

Зазначається, що німецька розвідка проінформувала парламент країни.

Як заявив керівник британської розвідки MI6 Річард Мур, позасудові страти входили в плани путінського вторгнення в Україну.

Євросоюз звинуватив росію у скоєнні звірств на вже звільнених територіях у Київській області, які раніше перебували під контролем окупантів.

Після розголосу про звірства окупантів у Бучі росія, намагаючись перехопити ініціативу, сама ініціювала скликання Радбез ООН.

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр визнав помилки у політиці щодо росії. Ангела Меркель вважає правильним своє рішення не розпочинати процедуру прийняття України в НАТО у 2008 році. Своєю чергою колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що вважає правильним своє рішення не розпочинати процедуру прийняття України в НАТО у 2008 році.

Нагадаємо, США ввели санкції проти Катерини Тихонової та Марії Воронцової, дочок Путіна, про яких він ніколи публічно не говорив.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE