Politerno > Україна і світ > Після розголосу про звірства окупантів у Бучі росія сама скликає Радбез ООН

Після розголосу про звірства окупантів у Бучі росія сама скликає Радбез ООН

  • 4 Квітня, 2022
  • 2055 Переглядів
  • 0
ООН Небензя

Російська влада намагається перехопити ініціативу і скликати засідання Ради безпеки ООН на 4 квітня, щоб обговорити вбивство цивільних на території Київської області під час окупації.

Про це інформує прокремлівське російське ЗМІ “РИА Новости“.

“Росія запросила засідання РБ ООН на понеділок у зв’язку “з кричущою провокацією українських радикалів у Бучі”, – йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що російські відомства уже цинічно заявили, що за час присутності їхніх військ у передмісті Києва не помер жоден цивільний.

Пропагандисти вже встигли назвати шокуючі кадри з Бучі, Гостомеля, Ірпеня постановою.

Водночас, президент України Володимир Зеленський повідомив, що воєнні злочини РФ у Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду Радбезу ООН у вівторок.

Глава ООН Антоніу Гутерріш заявив, що “шокований” фото з українських міст, де безчинствували окупанти, водночас він закликав до “незалежного розслідування”.

“Я глибоко вражений фотографіями вбитих мирних жителів у Бучі. Вкрай важливо, щоб незалежне розслідування призвело до притягнення винних до відповідальності”.

Поспред України в ООН Сергій Кислиця вважає, що присутність Росії в ООН несумісна з усіма її принципами та цілями.

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів.

Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, мер Федорук повідомив, що у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними руками. На вулицях міста також виявляли тіла оголених жінок.

Президенти Франції та Німеччини зробили заяви щодо масових вбивств російськими військовими мирних мешканців Бучі та інших окупованих міст та сіл. Своєю чергою міноборони РФ не визнає звірств своїх військових у Бучі Київської області та запевняє, що за час окупації міста жоден місцевий мешканець не постраждав від насильницьких дій.

З території Київщини вивезли 410 тіл вбитих мирних жителів – судмедексперти оглядають тіла для документування злочинів росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE