Politerno > Україна і світ > Макрон та Шольц прокоментували трагедію в Бучі, росія ж не визнає жодного вбивства цивільних

Макрон та Шольц прокоментували трагедію в Бучі, росія ж не визнає жодного вбивства цивільних

  • 3 Квітня, 2022
  • 2872 Переглядів
  • 0

Президенти Франції та Німеччини зробили заяви щодо масових вбивств російськими військовими мирних мешканців Бучі та інших окупованих міст та сіл.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Примітно, що обидва політики, які досі намагаються зберегти контакти з РФ та часи від часу проводять телефонні переговори з Путіним, опублікували свої дописи одночасно, хвилина в хвилину: о 16:43 за Києвом.

Частково подібним є також їхній зміст.

“Фото, які надходять з Бучі, звільненого міста під Києвом, нестерпні. На вулицях сотні боягузливо вбитих мирних жителів”, – написав президент Франції Емманюель Макрон.

“Страшні та жахливі кадри доходять до нас з України. У Бучі розстрілювали мирних жителів, у тому числі жінок, дітей та людей похилого віку”, – написав федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц підкреслив, що йдеться про наслідки дій армії РФ, оскільки “Буча ще кілька днів тому контролювалася російськими військовими”. Він також наголосив, що міжнародні організації мають отримати доступ до цих територій, щоб документувати злочини.

Макрон скористався нагодою, щоби висловити “співчуття жертвам і солідарність з українцями”

Обидва керівники держав наголосили на потребі розслідувати бучанську трагедію.

“Ми повинні невпинно розслідувати злочини російських військових і притягувати винних до відповідальності”, – заявив Шольц.

“Російській владі доведеться відповідати за ці злочини”, – доповнив його Макрон.

Своєю чергою міноборони РФ не визнає звірств своїх військових у Бучі Київської області та запевняє, що за час окупації міста жоден місцевий мешканець не постраждав від насильницьких дій.

Про це повідомило російське пропагандистське агентство РИА Новости з посиланням на Міноборони РФ.

“За час перебування Бучі під контролем російських ЗС жоден місцевий житель не постраждав від будь-яких насильницьких дій, заявили в Міноборони РФ”, – зазначили у міноборони росії.

В оборонному відомстві країни-агресора назвали “провокацією” опубліковані в Україні фотографії та відеоматеріали, що свідчать про злочини російських військових у Бучі.

Там запевняють, що всі підрозділи ЗС РФ повністю вийшли з Бучі 30 березня, а свідчення їхніх злочинів нібито з’явилися лише на 4-й день після цього, коли до міста прибули співробітники СБУ та представники українського ТБ.

Як відомо, 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів.

Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, мер Федорук повідомив, що у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними руками. На вулицях міста також виявляли тіла оголених жінок.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російській військові навмисно вбивали цивільних людей у Бучі.

Нагадаємо, жителі Херсону зібралися біля пам’ятника Шевченку на мирний мітинг проти російської агресії і за Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE