Politerno > Україна і світ > Міноборони РФ підтвердило загибель командира крейсера “Москва”, а у Криму “попрощалися” з кораблем

Міноборони РФ підтвердило загибель командира крейсера “Москва”, а у Криму “попрощалися” з кораблем

  • 15 Квітня, 2022
  • 1619 Переглядів
  • 0

Капітан першого рангу Антон Купрін загинув під час пожежі на крейсері “Москва”, а в анексованому Росією Севастополі відбулася церемонія прощання з кораблем.

Найвище військове керівництво Росії підтвердило загибель командира ракетного крейсера ВМФ РФ “Москва”, капітана першого рангу Купріна Антона Валерійовича, повідомляє в Telegram пресслужба Державної прикордонної служби, цитуючи заяву Міноборони РФ.

Також про це повідомляє Telegram-канал “Новини Збройних Сил України”. Як йдеться в публікації, капітан Антон Купрін віддавав накази на обстріл крилатими ракетами українських міст.

За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, Купрін загинув під час вибуху та пожежі на борту корабля.

Ім’я капітана Купріна занесено до бази сайту “Миротворець”, де опубліковано його послужний список та кар’єра військового.

“Російський воєнний злочинець, російський окупант. Дата народження: 03.08.1978. Учасник нападу на українську прикордонну заставу на о. Зміїний 24.02.2022 р. Станом на 2021 – командир ГРКР “Москва”, капітан 1 рангу,” – йдеться у повідомленні сайту.

Капітан 1 рангу ЧМФ РФ брав участь у нападі на острів Зміїний та погрожував українським військовослужбовцям ліквідацією.

Також згадується участь Купріна у сирійській операції. Фрегат “Адмірал Ессен” під його командуванням кілька разів у складі ударної групи кораблів Чорноморського флоту під виглядом навчань знаходилися у східній частині Середземного моря, звідки завдавалися ракетні удари територією Сирії.

Своєю чергою російська служба “BBC” зазначає, що на церемонії прощання з кораблем були присутні ветерани ВМФ та священик.

А на одному з жалобних вінків видно стрічку з написом “кораблю та морякам”.

При цьому в російському Міноборони заявляли, що екіпаж крейсера, що затонув, був евакуйований, не уточнюючи, скільки людей на ньому знаходилося.

Нагадаємо, міноборони Росії підтвердило факт пошкодження флагмана Чорноморського флоту ракетного крейсера “Москва”. За версією відомства, військовий корабельспалахнув, а внаслідок пожежі на ньому здетонував боєзапас. Екіпаж евакуйовано. 

Як заявив спікер оперативного командування “Південь” ЗСУ Владислав Назаров, російський крейсер “Москва”, у який влучили дві українські ракети “Нептун”, після пожежі перекинувся і почав тонути.

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що Міжнародний валютний фонд збільшив екстрене фінансування допомоги Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE