Politerno > Україна і світ > Нідерланди та Румунія нададуть Україні важке озброєння

Нідерланди та Румунія нададуть Україні важке озброєння

  • 19 Квітня, 2022
  • 901 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив про рішення постачати Україні важке озброєння, в тому числі бронетехніку.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

 

“Під час розмови з Володимиром Зеленським міністр оборони і я висловили нашу підтримку Україні у зв’язку з початком нового наступу Росії.

Нідерланди будуть постачати Україні більш важку техніку, включаючи бронетехніку. Разом із союзниками ми розглядаємо можливість постачання додаткової важкої техніки”, – написав Рютте у Twitter.

Глава Міноборони Нідерландів додала, що війна в Україні переходить у нову фазу, оскільки російський диктатор путін розпочав наступ на Донбасі.

«Ми продовжимо підтримувати Україну. Саме тому Нідерланди у співпраці з іншими країнами постачатимуть важчу військову техніку, починаючи з бронетехніки», – написала вона у своєму Twitter.

Також стало відомо, що Румунія направить ЗСУ партію летальної зброї із резервів Міноборони своєї країни. Про це повідомляє Romania Libera.

Для постачання зброї владі Румунії довелося внести поправки до законодавства. Тепер Румунія може постачати озброєння не лише країнам, що входять до блоку НАТО, а й “потенційним союзникам альянсу”.

“Зважаючи на те, що Київ бере участь у партнерських програмах західного військового блоку, він може розраховувати на подібну військову допомогу”.

Нагадаємо, 18 квітня між Україною та Росією відбувся черговий обмін військовополоненими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE