Politerno > Україна і світ > Керівництво ОПЗ вирішило підняти собі зарплати у шість разів – заява Наглядової ради

Керівництво ОПЗ вирішило підняти собі зарплати у шість разів – заява Наглядової ради

  • 25 Квітня, 2022
  • 1054 Переглядів
  • 0

Члени наглядової ради Одеського припортового заводу одноголосно вважають неприпустимими дії менеджменту, у результаті яких підприємство в умовах браку ліквідності втрачає грошові кошти у великому розмірі у вигляді премій ТОП-менеджменту.

Рада директорів Одеського припортового заводу вирішила підняти собі зарплати в шість разів – до 400 тисяч гривень.

15 квітня, відбулося засідання правління заводу, на якому розглянули лише одне питання – про підвищення заробітної плати виконувачу обов’язків директора ОПЗ Миколі Парсентьєву, його раднику і шести директорам за напрямками,

Керівники підприємства посилалися на документ, згідно з яким оклад керівництва в акціонерних товариствах повинен бути прив’язаний до окладу основного фахівця і множитися на коефіцієнт.

Тобто, якщо основний фахівець на ОПЗ – оператор дистанційного пульта управління виробництва аміаку, у якого оклад 13 тисяч 300 гривень, і цей оклад для директора множать на 30, його раднику на 12, а заступникам директора – на 24, то в. о. директора буде отримувати заробітну плату в розмірі 399 тисяч гривень, а його заступники по 312 тисяч гривень. При цьому зараз середня заробітна плата на заводі становить 20 тисяч гривень.

“Ані наглядова рада в цілому, ані її комітети не погоджували та не розглядали такого рішення, тому за нього несуть персональну відповідальність відповідні посадові особи товариства”, – зазначили члени наглядової ради ОПЗ у зверненні.

Саме тому на позачерговому засіданні наглядова рада ухвалила рішення відсторонити від виконання службових обов’язків в.о голови правління та двох членів правління, яким такі виплати були здійснені.

Зазначається, що члени наглядової ради отримали інформацію про відповідну виплату із засобів масової інформації, оскільки чинне законодавство передбачає подання лише квартальних звітів менеджменту до органу управління. А на кілька звернень голови комітету наглядової ради з аудиту щодо подання звіту про рух грошових коштів у квітні менеджмент не відповів.

“Ми закликаємо посадових осіб, які фактично отримали кошти, негайно повернути їх компанії.

Крім того, ми ініціювали юридичний аналіз підписаних документів, щоб надати кінцеву оцінку правомірності прийняття відповідного рішення. Такий аналіз буде здійснений у триденний термін Комітетом наглядової ради з питань аудиту, а його результати зафіксуються у відповідному рішенні наглядової ради АТ “ОПЗ”.

Юридична сторона питання потребує швидкого вивчення, а щодо моральної сторони – все зрозуміло, такі дії є неприпустимими.

Наступне засідання Наглядової ради для остаточного вирішення ситуації призначене на вівторок, 26 квітня 2022р”, – підкреслили члени наглядової ради.

Звернення підписали: голова наглядової ради Юрій ДУДЕНКОВ, члени наглядової ради Андрій КОЛОМІЙЧЕНКО, Анатолій ФІЛОНОВ, Денис КУДІН, Олександ ВІЖУНОВ.

Нагадаємо, 25 квітня близько 08:30 внаслідок ракетного удару стався вибух на тяговій підстанції залізничної станції «Красне». Інформації щодо постраждалих станом на даний момент немає.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE