Politerno > Україна і світ > “Давид проти Голіафа”: ЗСУ борються проти танків РФ на баггі з ПТРК

“Давид проти Голіафа”: ЗСУ борються проти танків РФ на баггі з ПТРК

  • 29 Квітня, 2022
  • 1159 Переглядів
  • 0

ЗСУ використовують для боротьби з російською бронетехнікою усі види доступної зброї, зокрема, й баггі із встановленими на них ПТРК “Стугна-П”.

Про це повідомляє The Drive.

Різні протитанкові ракетні комплекси стали культовою зброєю у російсько-українській війні. ЗСУ активно використовує як західні зразки, так й українські — “Стугна-П” від ДККБ “Луч”.

Українські військові використовували баггі й до повномасштабного вторгнення РФ. Ще в 2019 році почали з’являтися перші фото військових із невеликими та легкими транспортними засобами. Вони постачалися як у варіанті зі зброєю, так і без неї. Підрозділи з баггі мобільні, але при цьому можуть завдати серйозного удару ворогові завдяки “Стугнам-П”. Ракети комплексу здатні вражати як наземну техніку, й у деяких випадках гелікоптери.

Українські ПТРК, а також західні аналоги, як пише автор, стали справжньою культовою зброєю проти армії РФ.

Як пишуть автори, ЗСУ проявили творчий підхід у знищенні російської бронетехніки. У мережі регулярно публікують відео знищення танків, засобів ППО, артилерії та іншої техніки армії РФ зі “Стугни-П” або ще радянських “Фаготів”.

Також на озброєнні армії є баггі з встановленими на даху ПТРК “Корсар” — ще одним українським комплексом.

Легкі автомобілі для української армії також виготовляють волонтери. 600 кг позашляховики оснащують двигуном від ВАЗ. Завдяки своїй масі та невибагливому двигуну, автомобілі демонструють відмінну прохідність.

Як пишуть автори, баггі використовують у багатьох арміях світу — США, Польща, Ізраїль. Американська армія використовує більш дорогі баггі Polaris Dagor А1 та низка інших моделей.

Історія використання баггі як платформи для протитанкових комплексів сягає 1980-х років. На фото нижче солдати армії США із ПТРК TOW.

Chenowth Racing, оснащений ПТРК TOW

Автор називає українську боротьбу воістину битвою “Давида з Голіафом”. Українські військові виставили невеликі та незахищені баггі проти одних із найстрашніших і найброньованіших машин на планеті. Тактика “бий-біжи” з використанням мобільних і маневрених автомобілів стає ефективним засобом проти російського “броньованого левіафана”.

Нагадаємо, з початку вторгнення агресор випустив по Україні 1300 ракет, що коштувало йому щонайменше 7,5 млрд доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE