Politerno > Україна і світ > Росія спробує “приєднати” Донбас у середині травня – Розвідка США

Росія спробує “приєднати” Донбас у середині травня – Розвідка США

  • 2 Травня, 2022
  • 830 Переглядів
  • 0

Росія спробує “приєднати” Донецьку та Луганську області до середини травня, далі в планах окупантів анексія Херсонської області та створення “ХНР”.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву посла США при ОБСЄ Майкла Карпентера на брифінгу в Держдепартаменті.

“У США є “варті довіри” розвіддані про те, що Росія спробує анексувати окуповані сепаратистами Донецьку та Луганську області “десь у середині травня” і що є плани створити аналогічну так звану “народну республіку” в Херсонській області…

У повідомленнях йдеться, що Росія планує провести референдум про приєднання десь у середині травня і Москва розглядає аналогічний план для Херсона”, – зазначив Карпентер.

Він додав, що Росія, як повідомляється, викрадає місцевих чиновників, щоб замінити їх на “групи, лояльні до Москви”, а також зникають “директори шкіл, журналісти, місцеві активісти, муніципальні чиновники”.

Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет та доступ до деяких стільникових телефонів у цих регіонах, щоб перекрити потік надійної інформації.

У цих містах, за його словами, РФ “може спробувати провести фіктивні референдуми, щоб спробувати додати видимість демократичної чи виборчої легітимності”.

Нагадаємо, російські журналісти повідомляють, що в середині травня спецслужби РФ готують “референдуми” про “приєднання” так званих формувань “ДНР” і “ЛНР” до складу Росії, після чого готують подібний сценарій на Херсонщині.

Внаслідок чергового ракетного удару російських окупантів по Одесі в житловому будинку загинув 15-річний хлопець.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE