Politerno > Україна і світ > На зустрічі G7 погодили 18,4 мільярда доларів для України – ЗМІ

На зустрічі G7 погодили 18,4 мільярда доларів для України – ЗМІ

  • 19 Травня, 2022
  • 549 Переглядів
  • 0

У четвер на зустрічі країн “Великої сімки” та міжнародних фінансових інституцій було погоджено виділення Україні 18,4 млрд дол для фінансування бюджету на найближчі три місяці.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проєкт комюніке.

“Ми мобілізували 18,4 мільярда доларів бюджетної підтримки, зокрема 9,2 мільярда доларів, оголошених напередодні Петерсберзької зустрічі, щоб допомогти Україні закрити дефіцит фінансування та продовжити забезпечення надання базових послуг українському народу”, – заявляють міністри фінансів і керівники центральних банків G7 в проєкті документа.

Така сума необхідна для функціонування України в травні, червні та липні з огляду на розрахунки уряду та МВФ, Світового банку про потребу у щомісячному фінансуванні бюджету на 5 млрд доларів. Очікувалося, що посли G7 погодять суму у 15 млрд доларів, проте допускалося, що у фінальному рішенні вона буде вищою завдяки підтримці багатосторонніх банків розвитку.

Раніше ЗМІ повідомляли, що погоджена сума могла сягати 30 млрд доларів. Також “Велика сімка” обіцяє посилити економічну та політичну ізоляцію Росії, продовжити постачання зброї Україні та працювати над зменшенням глобальної нестачі продовольства, спричиненої війною.

Лідери країн G7 після онлайн-зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і прем’єром Канади Джастіном Трюдо пообіцяли запровадити нафтове ембарго проти Росії та збільшувати постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE