Politerno > Україна і світ > Розслідувачі з Conflict Intelligence Team спрогнозували терміни початку масштабного контрнаступу України

Розслідувачі з Conflict Intelligence Team спрогнозували терміни початку масштабного контрнаступу України

  • 21 Травня, 2022
  • 717 Переглядів
  • 0
війна Україна

Голова російської групи розслідувачів Conflict Intelligence Team Руслан Левієв заявив, що через півтора-два місяці Україна розпочне масштабний контрнаступ.

Такий прогноз він дав в інтерв’ю виданню Meduza.

“Ресурси для цього є. Воєнний стан в Україні введений. Нова техніка у ЗСУ вже з’являється. Через півтора-два місяці ми побачимо перелом ситуації не на користь Росії. Швидше за все, українські військові почнуть з Донбасу і намагатимуться відрізати шляхи постачання російської армії”, – прогнозує Левієв.

Також він оцінив ситуацію на фронті.

“Зараз операція перейшла до формату локальних боїв. Російська армія вкотре намагається створити оточення на Донбасі. У різні періоди цієї війни російські війська намагалися зробити різного розміру “кліщі”. Але жодного реального випадку успіху я не знаю, хіба що “Азовсталь”, яку з натяжкою можна назвати оточенням. Кожен раз їхні плани провалювалися. Наразі вони роблять прорив у Попасній, намагаються замкнути кільце. Все йде до затягування процесу. Мобілізацію проводити не хочуть. Мабуть, тому говорять про закон, який дозволяє підписати контракт, навіть якщо тобі більше 40 років. Але без мобілізації вони нічого не змінять”, – сказав розслідувач.

Conflict Intelligence Team – група незалежних розслідувачів, яка вивчає пересування військової техніки під час вторгнення Росії до України. З початку війни команда відстежує, що відбувається на фронті, та дає щоденні зведення про перебіг боїв.

Як відомо, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що війна в Україні входить у фінальну фазу, яка може супроводжуватись великими втратами. За словами Подоляка, під час цієї фази Україна готується розпочати контрнаступ.

Раніше засновник Руслан Левієв заявляв, що від 20 до 40% контрактників, які повоювали в Україні та були виведені до Росії, відмовляються повторно йти у бій.

Нагадаємо, Кріпосний провулок на столичному Печерську перетворився на вулицю-музей.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE