Politerno > Україна і світ > Медведчук розповів про корупційні оборудки з Порошенком. ВІДЕО

Медведчук розповів про корупційні оборудки з Порошенком. ВІДЕО

  • 23 Травня, 2022
  • 1882 Переглядів
  • 0

Нардеп та кум Путіна Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок” для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Про це повідомила Служба безпеки України.

СБУ публікує відео зізнань політика Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той, мовляв, не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента, повідомляє СБУ. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.

Крім того Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих “Л/ДНР”, практично – у ватажків бойовиків.

“У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему”, – пояснив затриманий.

СБУ каже, що Медведчук назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до схеми, – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур: зокрема Макар Пасенюк, Валерія Гонтарева, Ігор Кононенко, Володимир Демчишин, генпрокурор і очільник МВС.

Вказано, що Служба безпеки продовжує  слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів.

Нагадаємо, 4 травня у Львівській та Київській областях пройшли чергові обшуки на об’єктах, пов’язаних із родинами Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Затриманий СБУ нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE