Politerno > Україна і світ > Медведчук запропонував обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя. ВІДЕО

Медведчук запропонував обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя. ВІДЕО

  • 18 Квітня, 2022
  • 1493 Переглядів
  • 0

Затриманий СБУ нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Про це повідомляє СБУ.

Відповідне звернення спецслужба оприлюднила 18 квітня.


“” Я, Медведчук Віктор Володимирович, хочу звернутися до президента Російської Федерації Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського з проханням про обмін мене українською стороною на захисників Маріуполя та мешканців, які перебувають там на сьогоднішній день і не мають можливості виходу через гуманітарні коридори

Нагадаємо, дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко закликала обміняти громадян Великобританії, які потрапили в полон до російських окупантів, на її чоловіка.

З травня 2021 року Медведчук перебував під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Згодом у жовтні 2021 року додалась ще одна підозра – у держзраді та сприянні діяльності терористичній організації. За 5 днів до нападу Росії на Україну дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі.

Як повідомив президент Зеленський 12 квітня, нардеп з ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук був затриманий, коли, замаскувавшись під українського військового, намагався втекти за кордон.

Згодом його дружина опублікувала відеозвернення з Москвми до президента Володимира Зеленського з вимогою “негайно звільнити її чоловіка, лідера опозиції”.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, нардепа ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука можна обміняти, але спершу було б добре засудити його або хоча б отримати від нього важливу інформацію.

Журналісти показали будинок, у якому ховався Медведчук, а суд арештував 154 об’єкти майна його сім’ї.

Личаківський районний суд Львова заарештував без права внесення застави нардепа Віктора Медведчука.

Станом на 18 квітня окупанти утримують в “фільтраційних таборах” по лінії Мангу-Нікольске-Ялта не менш 27 тисяч людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE