Politerno > Україна і світ > Медведчука заарештували без права застави

Медведчука заарештували без права застави

  • 16 Квітня, 2022
  • 933 Переглядів
  • 0

Личаківський районний суд Львова заарештував без права внесення застави нардепа Віктора Медведчука.

“Слідчий суддя Личаківського районного суду міста Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – повідомляє прес-служба суду.

Згідно з рішенням суду, Медведчука позбавлено права внести заставу.

Суддя нагадав, що 10 січня депутату було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, але 26 лютого слідчі поліції не виявили його вдома.

“18.03.2022 року до Медведчука Віктора Володимировича… застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави (заочно).

12.04.2022 року підозрюваного Медведчука було затримано, а 14.04.2022 року доставлено до органу досудового розслідування.

…Слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави”, – йдеться у рішенні.

На вказану ухвалу суду Медведчук може подати апеляцію.

Нагадаємо, дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко закликала обміняти громадян Великобританії, які потрапили в полон до російських окупантів, на її чоловіка.

З травня 2021 року Медведчук перебував під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Згодом у жовтні 2021 року додалась ще одна підозра – у держзраді та сприянні діяльності терористичній організації. За 5 днів до нападу Росії на Україну дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі.

Як повідомив президент Зеленський 12 квітня, нардеп з ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук був затриманий, коли, замаскувавшись під українського військового, намагався втекти за кордон.

Згодом його дружина опублікувала відеозвернення з Москвми до президента Володимира Зеленського з вимогою “негайно звільнити її чоловіка, лідера опозиції”.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, нардепа ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука можна обміняти, але спершу було б добре засудити його або хоча б отримати від нього важливу інформацію. 

Журналісти показали будинок, у якому ховався Медведчук, а суд арештував 154 об’єкти майна його сім’ї.

Раніше у кума президента росії Віктора Медведчука знайшли “золотий” вагон-ресторан із купою коштовних елементів типу позолоченої вбиральні, самовару, тощо.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE