Politerno > Україна і світ > У Франції заморозили маєтки Абрамовича та інших олігархів на майже мільярд доларів – Forbes

У Франції заморозили маєтки Абрамовича та інших олігархів на майже мільярд доларів – Forbes

  • 16 Квітня, 2022
  • 507 Переглядів
  • 0

Через санкції проти Росії уряд Франції заморозив 41 об’єкт нерухомості та оцінив їх у 620 млн доларів, але насправді вартість майна наближається до мільярда доларів.

Про це повідомляє Forbes.

Йдеться про майно, що належить підсанкційним російським громадянам і яке заморозили з моменту російського вторгнення в Україну. З загального переліку у 41 об’єкт, 31 у списку належить восьми олігархам.

Якщо Франція оцінює всі заморожені активи у 620 млн доларів, у Forbes підрахували, що лише 31 об’єкт майна олігархів оцінюється у понад 920 млн доларів на основі звітів для списку “Мільярдери світу” й історії купівельних цін. Зокрема, під блокування потрапили маєтки таких олігархів:

  • Роман Абрамович: заморожена нерухомість оцінюється у 340 млн доларів. Йому належить маєток Château de la Croë на 32 тис кв. футів на французькій Ривʼєрі, має 12 кімнат і ванну у формі лебедя, раніше належав британському королю Едуарду VIII.

На карибській території Сен-Бартельмі (Франція), у олігарха є маєток Gouverneur на 70 акрів із бунгало і кількома тенісними кортами та басейнами. Маєток Le Lurin теж заморозила французька влада.

  • Віктор Рашніков: заморожена нерухомість оцінюється у 200 млн доларів. Через доньку Ольгу володіє маєтком Villa Nellcôte на 16 кімнат на Ривʼєрі. Три об’єкти власності на території Villa Nellcôte заморозила французька влада. Також Forbes знайшов квартири Рашнікова у центрі Парижу, які вже заморозили. Вони розташовані на тій же вулиці, що і Єлисейський Палац, який нині займає президент Франції Еманюель Макрон.

Побудована у 1890-х, у віллі є басейн і кришталеві люстри, а жили в ній помітні постаті: у 1940-х тут оселилося Гестапо під час окупації Франції нацистами, а у 1971-му її орендував Кіт Річардз із Rolling Stones.

  • Олександр Пономаренко: заморожена нерухомість оцінюється у 176 млн доларів. Має дві вілли на Ривʼєрі на 170 тис кв.футах площі. 
  • Андрій Мельниченко: заморожена нерухомість оцінюється у 80 млн доларів. Володіє віллою Altair в Антибі, Франція, де є домашній театр, винний льох, сауна і басейн. Ще три обʼєкти нерухомості, які відносяться до вілли Altair, заморожені французами.
  • Аркадій Ротенберг: заморожена нерухомість оцінюється у 62 млн доларів. Володіє маєтком Villa Shoshana на 97 тис кв.футів на Ривʼєрі. У 2014-му він купив його за 47 млн дол.
  • Олексій Кузьмічов: заморожена нерухомість оцінюється у 57 млн доларів. Кузьмічову належить вілла La Petite Ourse на узбережжі Сен-Тропе на Ривʼєрі. Будинок має таку ж назву, що і його вже конфісковані яхти 79-футова La Petite Ourse і 54-футова La Petite Ourse II.
  • Вадим Мошкович: заморожена нерухомість оцінюється у 6 млн доларів. Має віллу на Ривʼєрі в Ніцці на майже 10 акрів, яку купив за 3,6 млн дол у 1998 році.
  • Геннадій Тимченко: точна оцінка вартості невідома. Через дружину Олену має два обʼєкти нерухомості на Ривʼєрі. На доньку Тимченка Ксенію Франк-Тимченко записано два інші обʼєкти нерухомості неподалік, обидва заморожені.

Ці будинки знаходяться на одній вулиці із Le Club de Cavalière, 5-зірковим готелем і спа-центром із приватним пляжем, яким Олена володіє через французьку фірму Sogeco. На неї ж записаний Le Grand Coeur, 4-зірковий готель і спа-центр в альпійському гірськолижному містечку Мерібел. Обидва готелі входять до списку замороженої власності.

Нагадаємо, Личаківський районний суд Львова заарештував без права внесення застави нардепа Віктора Медведчука.

Сьогодні окупанти обстріляли Дарницький район Києва та центральний район Харкова, в обох містах загинуло по одній людині, багато поранених.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE