Politerno > Україна і світ > Ракетні удари по Києву та Харкову: є загиблі і багато поранених

Ракетні удари по Києву та Харкову: є загиблі і багато поранених

  • 16 Квітня, 2022
  • 867 Переглядів
  • 0

Окупанти обстріляли Дарницький район Києва та центральний район Харкова, в обох містах загинуло по одній людині, багато поранених.

Про це повідомив столичний міський голова Віталій Кличко в ефірі всеукраїнського телемарафону та “Суспільне Харків” із посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максима Хаустова.

 

“Незважаючи на те, що наша протиповітряна оборона працює, наші військові захищають, але з усім тим вибухи були у Дарницькому районі. Один загиблий, декілька людей зараз госпіталізовані, медики борються за їхнє життя”, – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що днями російське командування погрожувало атаками на Київ та інші міста.

Кличко зазначив, що Київ був і залишається метою агресора, тож не виключено, що обстріли столиці будуть тривати.

Мер вкотре закликав киян, які виїхали з міста, поки не повертатися додому.

“Ми не можемо заборонити повертатися, ми можемо виключно рекомендувати. Але рекомендуємо ми, спираючись на рекомендації військових, які мають більше інформації… 

Якщо є у вас можливість трохи більше затриматися у тих містах, де більш безпечно, зробіть це”, – зазначив Кличко.

Він також наголосив, що відвідувати парки й ліси на околицях Києва заборонено, тому що вони можуть бути заміновані, вже є трагічні випадки через порушення цієї заборони. 

Також 16 квітня окупанти завдали ракетного удару по одному з центральних районів Харкова, внаслідок чого одна людина загинула, щонайменше 18 поранено.

Раніше харків’яни повідомили про вибух.

“Росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харкова та області. Сьогодні знову в один із центральних районів міста Харків влучила ракета окупантів. 18 людей травмовані та госпіталізовані до медичних закладів. На жаль, одна людина загинула місці. 

Зараз рятувальники працюють у посиленому режимі, щоб ліквідувати наслідки. 

Прошу жителів бути вкрай обережними! Як бачимо, ворог збільшив інтенсивність атак на житлові квартали. Не нехтуйте сигналами тривоги!”, – зазначив голова Харківської ОДА (ОВА) Олег Синєгубов.

Нагадаємо, дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко закликала обміняти громадян Великобританії, які потрапили в полон до російських окупантів, на її чоловіка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE