Politerno > Україна і світ > Стали відомі перші деталі затримання Медведчука – їх розкрив Зеленський. ВІДЕО

Стали відомі перші деталі затримання Медведчука – їх розкрив Зеленський. ВІДЕО

  • 13 Квітня, 2022
  • 3835 Переглядів
  • 0

Нардеп з ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук був затриманий, коли, замаскувавшись під українського військового, намагався втекти за кордон.

Про це у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленського у Facebook.

За словами президента, Медведчук 48 днів ховався в Україні і нарешті спробував втекти за кордон.

“Дуже символічно, що саме в День космонавтики був затриманий пан Медведчук. Він ховався 48 днів і ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього “космонавта” – у поганому сенсі слова – не спрацювало знамените “Поехали!”

Вважаю особливо цинічним з його боку використовувати військовий камуфляж. Намагався так замаскуватися. Ось такий вояка, ось такий патріот.

Що ж, якщо Медведчук сам обрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу. Пропоную РФ обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат, які зараз у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи і військові розглянули таку можливість”, – зазначив Зеленський.

У вівторок ввечері Зеленський повідомив, що СБУ затримала Медведчука, і опублікував фото останнього у військовій формі й кайданках. Подробиці він пообіцяв пізніше.

На цю новину вже відреагували у Путіна. Його речник Дмитро Пєсков так прокоментував подію: “Фото з нібито затриманим Медведчуком потрібно перевіряти у зв’язку з великою кількістю фейків”.

Нагадаємо, в Об’єднаних Арабських Еміратах в аеропорту Дубая застрягли десятки приватних літаків, пов’язаних з підсанкційними російськими олігархами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE