Politerno > Україна і світ > У МВС назвали передумови обміну Медведчука, в росії відреагували

У МВС назвали передумови обміну Медведчука, в росії відреагували

  • 13 Квітня, 2022
  • 1874 Переглядів
  • 0

Нардепа ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука можна обміняти, але спершу було б добре засудити його або хоча б отримати від нього важливу інформацію. 

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі українських телеканалів, “Інтерфакс-Україна“.

 

“Треба обмінювати, якщо є така можливість… але коли ми говоримо про Медведчука, мені здається, що дуже правильно було б зробити дві речі: щонайменше, щоб він дав певні свідчення, тому що він має величезний обсяг інформації про те, хто, кому, скільки і за що давав із РФ для створення “п’ятої колони”, створення руху колаборантів.

Ідеально було б, якщо це можливо, звісно, – це більше мають розуміти прокурори, – провести максимально швидко судовий процес, дати йому (Медведчуку) відповідний термін, отримати свідчення від нього і після цього обміняти.

Якщо Медведчук здасть “паролі та явки”, цього буде більше ніж достатньо для того, щоб рухатися далі…

І я не впевнений, що Медведчук хотів би, щоб його наразі обмінювали”, – зазначив Денисенко.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова, реагуючи на це написала в Telegram: “Ясно? Британська схема: провести швидкий суд, дати термін, а потім вибити свідчення. Працює безвідмовно”.

Своєю чергою, заступник голови російської Ради безпеки Дмитро Медвєдєв опублікував у своєму Telegram-каналі повідомлення з погрозами на адресу української влади.

“Окремі виродки, які називають себе «українською владою», повідомляють, що хочуть вибити свідчення з Віктора Медведчука, «швидко та справедливо» засудити його, а потім обміняти на полонених. Цим діячам варто уважно озиратися на всі боки і міцно зачиняти двері на ніч, щоб самим не опинитися серед осіб на обмін”, – написав Медвєдєв.

Нагадаємо, як повідомив президент Зеленський, нардеп з ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук був затриманий, коли, замаскувавшись під українського військового, намагався втекти за кордон.

Британія доповнила санкційний список ще 206 російськими фізичними та юридичними особами, зокрема, затриманим напередодні кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE