Politerno > Україна і світ > Британія розширила санкційний список проти РФ: у ньому головний акціонер “Лукойла” та Медведчук

Британія розширила санкційний список проти РФ: у ньому головний акціонер “Лукойла” та Медведчук

  • 13 Квітня, 2022
  • 623 Переглядів
  • 0

Британія доповнила санкційний список ще 206 російськими фізичними та юридичними особами, зокрема, затриманим напередодні кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Санкції зосереджені на тих структурах, які підтримували окуповані райони Донецької і Луганської областей.

“Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони та є причетними до звірств проти українського народу” – заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

“Ми продовжимо націлюватись на всіх тих, хто допомагає і підтримує війну Путіна. З завтрашнього дня ми забороняємо імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів, яких так потребує Путін. Ми не будемо спочивати, наша місія – зупинити військову машину Путіна на ходу” – наголосила вона.

Серед тих, чиї активи підлягають замороженню, є Віктор Медведчук, затриманий напередодні в Україні, а також російський нафтовий магнат і головний акціонер “Лукойла” Вагіт Алекперов, чиї статки в минулому році оцінювалися в 25 млрд доларів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE