Politerno > Україна і світ > Путін відкрито торгується з ЄС, обіцяючи поставки зерна в обмін на зняття санкцій

Путін відкрито торгується з ЄС, обіцяючи поставки зерна в обмін на зняття санкцій

  • 26 Травня, 2022
  • 1164 Переглядів
  • 0
Путін - Гітлер

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі обговорив з президентом РФ Владіміром Путіним шляхи вирішення продовольчої кризи.

Про це йдеться у заяві на сайті італійського уряду, пише “Європейська правда”.

“Обговорення було зосереджено на розвитку ситуації в Україні та зусиллях з пошуку загального вирішення триваючої продовольчої кризи та її серйозних наслідків для найбідніших країн світу”, – йдеться у заяві.

У заяві на сайті Кремля йдеться, що Путін вважає необґрунтованими звинувачення на адресу Росії у проблемах із постачанням сільськогосподарської продукції на світові ринки.

Путін заявив Драгі, що збої в роботі виробничих та логістичних ланцюжків почалися ще в період пандемії та посилилися після введення санкцій проти РФ. При цьому у заяві не вказується, що санкції було введено через воєнне вторгнення Росії в Україну.

“Владімір Путін акцентував, що Російська Федерація готова зробити свій вагомий внесок у подолання продовольчої кризи за рахунок експорту зерна та добрив за умови зняття політично мотивованих обмежень з боку Заходу”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що Кремль може обміняти створення гуманітарного коридору для експорту українського зерна на зняття західних санкцій.

На думку головної редакторки журналу The Economist Занні Мінтон Беддос, глобальна продовольча криза через війну РФ проти України змусить більшість країн зрозуміти, що ця війна – це глобальна катастрофа, а не проблема «лише Європи».

Окупанти готують резервістів на території Бєлгородської і Воронезької областей РФ та поповнюють запаси, щоб поновити наступ в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE