Politerno > Україна і світ > Росія без Путіна: у Литві відбулася секретна конференція – Bild

Росія без Путіна: у Литві відбулася секретна конференція – Bild

  • 27 Травня, 2022
  • 696 Переглядів
  • 0
смерть Путіну

У Литві відбулася секретна конференція, на якій обговорювалися можливі сценарії позбавлення влади президента РФ Владіміра Путіна.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це пише Bild.

На зустріч приїхали близько 70 учасників – колишні провідні політики, експерти, журналісти та правозахисники, в тому числі росіяни, які давно живуть за кордоном.

Кореспондент видання побував на зібранні, яке організував міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Він зазначає, що на закритому форумі учасники не стримувалися у висловлюваннях.

“Путін приніс в Росію путінізм так само, як Гітлер зробив фашизм соціально прийнятним у Німеччині. Ось чому сьогодні до рейху Путіна потрібно ставитися, як до німецького рейху у роки війни з 1939 по 1945 рік. Німців пригнічував Гітлер, так само, як росіян пригнічує Путін, але обидва народи полегшили це своїм деспотам”, – сказав один учасник із Санкт-Петербурга.

“Русский мир” — це расистська ідеологія, люди на Заході цього не усвідомлюють, каже один з учасників.

“Путін вважає, що росіяни етнічно вищі за українців, тому він має право відбирати в українців оселі та підпорядковувати їх. Тому потрібна “депутінізація” Росії, і то якомога швидше”, – сказав інший учасник.

На конференції обговорювали три можливі сценарії “депутінізації”.

По-перше, і це найоптимістичніший сценарій: “Росія стане великою Україною”. Тріщини в режимі призводять до кінця нинішнього режиму, проводяться демократичні вибори і Росія розвивається по українському шляху. Але це вкрай малоймовірно.

Сценарій другий: Путіна скидають його генерали в армії та спецслужбах, а на зміну приходить новий, менш войовничий режим. Присутні також бачать у цьому можливість для Росії. “Будь-які зміни – це крок вперед у нинішній ситуації”, – сказав один із учасників.

Сценарій жаху: “повстання знизу”. Якщо “неосвічені маси” повстануть проти режиму зі страху, відчаю та бідності, виникнуть умови, подібні до війни, почнуться вуличні бої в усіх містах, а Росія розпадеться на багато республік.

Нагадаємо, 27 травня Міноборони Британії оприлюднило свіжу карту бойових дій в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE