Politerno > Україна і світ > “Наслідки злочину рашистів значно страшніші” – мер Маріуполя про кількість загиблих у місті

“Наслідки злочину рашистів значно страшніші” – мер Маріуполя про кількість загиблих у місті

  • 30 Травня, 2022
  • 699 Переглядів
  • 0

Відповідно до останнього аналізу ситуації у Маріуполі, понад 30 тисяч осіб стали жертвами російської агресії, тоді як раніше, згідно з офіційною статистикою, у місті було 22 тисячі загиблих.

Про це інформує пресслужба Маріупольської міської ради в Telegram.

Відомо, що на Старокримському кладовищі впродовж місяця з‘явилося 25 нових секторів траншейного типу. Окупанти вкладають тіла у декілька шарів, а потім “маскують” табличками як індивідуальні поховання. 

Всього з середини квітня росіяни поховали у братських могилах щонайменше 16 тисяч маріупольців – біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне.  Ще близько 5 тисяч осіб були захоронені комунальними службами до середини березня.

Скільки тіл маріупольців під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах – невідомо, але їх тисячі.

“Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців у 22 тисячі. Але все більше фактів говорить, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації”, – заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

У своєму повідомленні пресслужба Маріупольської міської ради назвала дії Росії геноцидом. До нападу Росії в місті проживало близько 432 тисяч громадян.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти обстріляли авто, яке їхало забирати 10 людей – евакуацію з області зупинено. Загинув французький журналіст.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE