Politerno > Україна і світ > NYT пише про причетність елітного підрозділу ЗСУ до вибухів під Джанкоєм – відомо скільки там було техніки

NYT пише про причетність елітного підрозділу ЗСУ до вибухів під Джанкоєм – відомо скільки там було техніки

  • 16 Серпня, 2022
  • 787 Переглядів
  • 0

До вибухів на складі під Джанкоем в Криму 16 серпня причетний елітний український військовий підрозділ.

Про це пише УП з посиланням на матеріал The New York Times, яке у свою чергу посилається на чиновника, який говорив на умовах анонімності.

"Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності сказав, що елітний український військовий підрозділ, який діє в тилу ворога, несе відповідальність за вибух (на складі під Джанкоем - ред.), який спричинив численні детонації".

NYT припускає, що Україна з початку війни використовує нетрадиційну тактику, намагаючись дати відсіч ворогу, який значно переважає за розміром. 

Видання зазначає, що раніше радник Зеленського Михайло Подоляк підтвердив факт вибуху, хоча керівництво публічно не взяло на себе відповідальність. На їхню думку, голова Офісу президента Андрій Єрмак також "натякнув" на причестність України до вибухів у Криму у вівторок.

Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомляє, що в районі пошкодженої вибухами залізничної станції Азовське в окупованому Криму росіяни розвантажували військову техніку та боєприпаси, а в районі аеродрому поблизу Джанкою стояли зенітно-ракетні комплекси РФ.

"В районі Джанкоя російські окупанти значно посилили ППО за останній час. Але результат в наявності".

За даними СтратКому ЗСУ, в районі аеродрому поблизу Джанкою було розгорнуто, за попередніми даними, щонайменше 8 ЗРС С-400, 3 ЗРК С-300, 5 ЗРПК "Панцир-С1". 

Крім того, на аеродромі було зосереджено 440 ТПК (транспортно- пускові контейнери). 

"Ці ТПК там були сконцентровані в такій кількості не так для захисту повітряного простору, як для відправлення до Херсонської та Запорізької областей, для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя. Особливо напередодні та безпосередньо 24 серпня", – йдеться у повідомленні СтратКом ЗСУ.

"У районі залізничної станції "Азовська" проводилося розвантаження 17 ББМ, 10 САУ "Гвоздика", 7 САУ "Мста-С", 2-х САУ "Піон", 3 од. РСЗВ БМ-21 "Град", а також боєприпасів. І це без урахування того, що вже стояло і нудилося під гарячим кримським сонечком.

Джанкой – це дуже жирна вузлова транзитна ціль. І ця дуже жирна ціль чекала свого часу. Як і інші цілі чекають свого часу. Адже констатуємо знову порушення правил куріння у невстановленому місці", - додали у СтратКомі ЗСУ.

Як повідомлялося, 16 серпня у тимчасово окупованому Росією Криму пролунали вибухи на складі боєзапасів у селі Майське Джанкойського району та на військовій авіабазі у селищі Гвардійське Сімферопольського району.

Нагадаємо, ще в жовтні 2021 року США мали дані, що Кремль готує напад на Україну і щосили намагалися переконати союзників і президента Володимира Зеленського щодо вторгнення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE