Politerno > Україна і світ > В Криму прогриміли вибухи на складах боєзапасів під Джанкоєм та на військовій авіабазі під Сімферополем

В Криму прогриміли вибухи на складах боєзапасів під Джанкоєм та на військовій авіабазі під Сімферополем

  • 16 Серпня, 2022
  • 719 Переглядів
  • 0

16 серпня у тимчасово окупованому Росією Криму пролунали вибухи на складі боєзапасів у селі Майське Джанкойського району та на військовій авіабазі у селищі Гвардійське Сімферопольського району.

Внаслідок сьогоднішніх вибухів на складі боєзапасів у селі Майське було пошкоджено залізницю у Джанкойському районі. Окупаційна “влада” Криму вже повідомила, що рух потягів між півостровом та РФ на цій ділянці доведеться змінити.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС.

РИА Новости підтвердили, що близько 6 ранку 16 серпня у селі Майське розпочалась детонація боєзапасів.

Після низки вибухів з села почали евакуйовувати місцевих мешканців. На даний час вже вивезли близько 2000 осіб, евакуація триває.

Прокоментували вибухи у Майському і в міноборони РФ. У відомстві зазначили, що причина детонації боєзапасів – “загоряння на території обвалованої площадки тимчасового зберігання боєзапасів у військовій частині”.

“Серйозно постраждалих немає, приймаються міри по гасінню пожежі, її причини встановлюються”, – йдеться у заяві міноборони РФ.

Трохи пізніше “голова” Криму Сергій Аксьонов повідомив, що внаслідок вибухів у Майському постраждало двоє цивільних, однак їх життю нічого не загрожує.

РосЗМІ, посилаючись на так званого “голову” Криму Сергія Аксьонова повідомило, що внаслідок вибухів на складі боєзапасів у селі Майське, пошкодження отримала залізниця Джанкойського району.

Через цей участок залізниці, зокрема, на територію окупованого півострова в’їжджали потяги з Росії.

Однак зараз, заявив Аксьонов, маршрути потягів, які курсували з РФ до Криму через Джанкойську залізницю, буде змінено.

Також пропагандисти ТАСС опублікували кадри з пожежі на трансформаторній підстанції, яка сьогодні також виникла у Джанкої. Що стало причиною пожежі невідомо, однак окупаційна влада запевнила, що детонація на складі боєзапасів та пожежа на підстанції  –  це “дві різні НП”.

Над військовою авіабазою у селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму стоять клуби чорного диму, повідомляють росЗМІ, повідомляє видання "Коммерсантъ" з посиланням на місцевих жителів.

Над військовою авіабазою у смт Гвардійське Сімферопольського району Криму стоять клуби чорного диму, повідомляють місцеві жителі.

За словами громадян, раніше на території військового об'єкту пролунало кілька вибухів.

За інформацією джерела, військові відомства та правоохоронні органи перевіряють версію з атакою малим безпілотним літальним апаратом на склад боєприпасів.

Глава Bellingcat Христо Грозєв у Twitter розповів, що на авіабазі було 12 літаків СУ-24М і 12 СУ-25СМ. Аеродром входив до складу ВМФ Росії.

Нагадаємо, під час війни в Україні у деяких народних депутатів з’явилися нові елітні автомобілі. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE