Politerno > Україна і світ > На Харківщині знайшли обстріляну окупантами автомобільну колону, загинули 22 людини, серед них 10 дітей

На Харківщині знайшли обстріляну окупантами автомобільну колону, загинули 22 людини, серед них 10 дітей

  • 1 Жовтня, 2022
  • 1094 Переглядів
  • 0

На Харківщині біля села Курилівка Куп’янського району виявлено обстріляну колону автомобілів, в яких знаходилися тіла 22 убитих цивільних, що намагалися втекти від обстрілів – серед загиблих 10 дітей.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Синєгубов у Telegram та ОГП.

"За попередніми даними, в автомобілях загинули 20 осіб. На місце виїхали правоохоронці та експерти. Проводяться слідчі дії. Деталі з’ясовуються.

Окупанти завдали ударів по мирних жителях, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання", - зазначив голова ОВА.

За даними СБУ, остаточна кількість жертв встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

"Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей.  Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку "ГАЗель", - заявив в.о. голови СБУ Василь Малюк.

 

За даними ОГП, дві машини згоріли повністю, загинули 22 людей.

Нагадаємо, на в’їзді до Лиману Донецької області бійці ЗСУ встановили український прапор, також звільнено 5 населених пунктів поблизу міста – зараз там тривають стабілізаційні заходи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE